СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Обсъдиха функциите на Центъра за съвременни изкуства „Топлоцентрала“
 Facebook

Обсъдиха функциите на Центъра за съвременни изкуства „Топлоцентрала“22.10.2020 / 11:25 - CityBuild.bg

Изграждането му се предвижда да бъде завършено през април догодина.

 

На 20 октомври във Френския културен институт в София бе проведена среща-дискусия между Асоциацията за свободен театър и представители на работната група от над 12 организации, които вече няколко години разработват модела за преосмисляне на бившата Топлоцентралата в "Южния парк 2", зад музея „Земята и хората" в Център за независими изкуства и култура. Участниците бяха запознати с подробностите по изпълнението на проекта, както и със спецификата, която ще го отличава от други подобни, изпълнени в индустриални зони на столицата.

 

 

Силен акцент в постоянната дейност на Центъра се поставя към образованието на младите хора чрез участието им при провеждането на уъркшопи, семинари, лекции и други образователни модули, редовно провеждане на публични дискусии, дебати и кръгли маси (функция, досега изпълнявана от закрития вече Център за култура и дебат „Червената къща"). Ще бъде предоставена възможност за редовно провеждане на събития на открито и безплатни изяви с цел популяризиране и въвличане със средствата на изкуството на максимален брой непрофесионалисти и граждани от различни възрасти. 

 

 

Изграждането на Центъра за съвременни изкуства „Топлоцентрала" се предвижда да бъде завършено през април догодина, а официалното откриване да се състои на 17 септември 2021 г., когато честваме Деня на София.

 

Снимки: CityBuild.bg. Септември 2020г.

 

 
още от Новини

още от АРТ