СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Обсъждат проект за преустройство и реконструкция на театър „Сфумато“
 Facebook

Обсъждат проект за преустройство и реконструкция на театър „Сфумато“16.10.2018 / 14:31 - CityBuild.bg

Заключителната дискусия ще се проведе на 17.10.2018г. от 17.30 часа в сградата на театъра.

 

 

"Столицата има шанс да се сдобие с един обновен театър “Сфумато” с уникална високотехнологична зала, детски театрален център, галерия, представяща театрални плакати, фотоси от театрални постановки, общодостъпни експозиционни пространства, общодостъпно обновено парково пространство в терена на театъра! Кажете “ДА” на този проект, възложен от Министерство на културата, зад идеята на който стоят две големи имена на театралното изкуство - професорите Маргарита Младенова и Иван Добчев, а също така и един отговорен и посветен на каузата проектантски екип от над 15 души. Елате и кажете своето “ДА” на поредното 4-то публично обсъждане на проекта!", казва арх. Миряна Петрова.

 

 

"През 2019 г. се навършват 30 години от създаването на ТР „Сфумато" - една от малкото останали действително креативни стратегии за живо изкуство не само в България. Водени от мечтата за театъра като друг живот, от „тъга по световната култура" /Манделщам/ и засилваща се тревога за състоянието на човешкото днес - с много усилия и малко средства - не сме спрели да правим, да откриваме свой път и свой език.

От десетилетия „Сфумато" е най-отвореното пространство за всички качествени идеи и опити на младите от всички изкуства и много националности. Работим с над 200 актьори годишно, 300 представления, десетки ателиета и устойчиви модели на работа, методики, форуми и акции с фокус върху природата на артистичния импулс, артистизма като човекознание и сцената като трибуна на смисъл и истина.От години имаме проект за разширяване на пространството, наречен „Пристройката", който предвижда крайно необходимите втора зала с 400 места и „умна" сценична механизация; складове за декор и помещения за настаняване на артисти по време на „Малък сезон" /нашия фестивал за най-младите/, международни ателиета и копродукции, резиденции и репетиции
."


Проф. Маргарита Младенова
Проф. Иван Добчев

 

 
още от Новини

още от София