СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Още три първи копки направиха в Русе
 Facebook

Още три първи копки направиха в Русе13.09.2017 / 10:28 - citybuild.bg

Ще се реконструира Парк на Младежта, ще се изгради пешеходна зона по ул. „Чипровци“ и ще се ремонтира ул. "Шипка".

 

Вчера беше направена символична първа копка на обект „Парк на Младежта – реконструкция и паркоустрояване, в т.ч. изграждане на голяма детска площадка и фитнес площадки на открито, гр. Русе, к-с „Възраждане“ – четвърти етап“ по проект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“. Началото на строителните работи бе дадено в Парка на Младежта при входа за Розариума.

 

Проект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Стойността на договора е 16 860 657,16 лева, от които: 16 790 422,69 лева – представляващи безвъзмездна финансова помощ (100%) и 70 234,47 лева –представляващи собствен принос на Община Русе.

 

Започна и изграждане на пешеходна зона по ул. „Чипровци“, представляващ компонент 3 на проект „Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе – 2 етап“. Началото на строителните работи бе дадено на кръстовището между ул. „Чипровци“ и ул. „Петрохан“. Проект „Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе – 2 етап“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Той е на обща стойност 24 344 185,59 лв., от които 24 002 815,60 лв. – безвъзмездна финансова помощ и 341 369,99 лв. – собствен принос на Община Русе и включва общо шест компонента.

 

В Русе стартира и реконструкция на ул. „Шипка“ в участъка от ул. „Чипровци“ до бул. „България“, представляващ Компонент 4 на проект „Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе – 2 етап“.  

 

 
още от Новини

още от Страната