СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Откриха новата сграда на Американо-английската академия
 Facebook

Откриха новата сграда на Американо-английската академия08.10.2014 / 16:34 - citybuild.bg

Двойно повече се радвам на инвестициите в образователната инфраструктура, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

 

„Тук се обучават в момента 120 деца на София, от 30 националности... Радвам се, че от 2 години вече има и програма, която ще позволи освен американската диплома, учениците да получават и българска диплома“, допълни Фандъкова.

 

 

В церемонията участваха над 100 ученика на академията – представители на различни националности, на възраст от 3 до 18 години. Реч държаха също архитектът на сградата Крег МакКонли и Рут Мънси – президент и съосновател на училището.

 

 

Празничната церемония се състоя в присъствието и на Негово превъзходителство посланика на Казахстан в България Темиртай Избастин, заместник-кметът на Столична община Ирина Савина, кметът на район Панчарево Димитър Сичанов, кметът на с. Лозен Васил Станчев, представители на чуждестранни дипломатически мисии у нас, ученици и учители от Американо-английската академия.

 

 

Новата сграда на Американо-английската академия е с обща площ около 7 400 кв.м и е изградена съобразно съвременните изисквания за устойчиво развитие. Намира се в София, в екологичния район на Лозен, с удобен достъп от бул. „Цариградско шосе" и „Околовръстен път". Разположена е върху парцел с площ 14 дка, на който са изградени паркова площ, футболно игрище, амфитеатър и детски площадки на открито.

 

 

Училищната сграда включва голяма концертна зала, компютъризирани учебни стаи с интерактивни смарт бордове, озеленен покрив с обширна покривна тераса и библиотека с излаз на открито. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Идейният проект е разработен от американското архитектурно бюро McConley&Associates International, архитект Craig McConley. Проектирането в техническа, работна фаза и интериор се осъществява от Маркан Проект ООД, с ръководител проект арх. Мира Симова.  Върху творческата част на проекта работи колектив: арх. Евгения Начева, арх. Надежда Михайлова, арх. Дочка Вълканова. Дизайнери са Петър Китов и Пламен Симеонов. За инженерните специалности екипът включва: инж. Климент Давидков, инж. Иванка Петкова, инж. Румяна Кочева, инж. Саша Иванова и др. Строител е фирма „Маркан" ООД. Инвестицията в новата сграда е в размер на 12 814 872 лв.

 

 

 

 

 

 

Снимки: Американо-английската академия  

 

Всички подробности за проекта вижте тук

 

 
още от Новини

още от София