СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Откриха Пречиствателната станция във Видин
 Facebook

Откриха Пречиствателната станция във Видин15.10.2019 / 16:17 - CityBuild.bg

Проектът за доизграждане на станцията за отпадъчни води е един от най-мащабните, които се реализират в общината по ОПОС.

 

“Пречиствателната станция за отпадъчни води в град Видин е най-модерното съоръжение от този род в страната. За да стигнем до официалното откриване на такъв забележителен обект, извървяхме дълъг и труден път, в който обединиха усилия много хора и институции“, заяви на откриването вчера инж. Цветан Асенов, заместник-кмет на Община Видин.

 

В своето изказване заместник министър-председателят Томислав Дончев определи изграждането на пречиствателната станция като инвестиция в чистотата на околната среда и на река Дунав, в здравето и живота на всички граждани. „Напомням само, че това е втора фаза в продължение на един проект, осъществяван предишните години, който се надявам в голяма степен да е решил всички проблеми и предизвикателства на града в сферата на водоснабдяването и отвеждането на отпадъчни води. Общата стойност на двата проекта наближава 70 милиона лв. Тези инвестиции са важни, защото без тях всички други са трудни, дори невъзможни" - каза той и допълни, че инвестициите ще продължат.

 

„Специално за Видин през следващите 3 години най-голямата тема ще е пътната свързаност със София. И ако всичко върви както е планирано, до 2023 г. градът ще има бърза връзка със столицата. Парите са заделени, голяма част от подготовката е приключила, важното е строителите да си свършат работата. Ние дължим на Българския Север същото, което направихме на Юг. И това ще има директно отражение върху качеството на живот и икономическото развитие на всяко населено място", заяви Дончев.

 

Във връзка с официалното откриване на обекта бе обявен и Ден на отворените врати в рамките на един час – от 11.30 до 12.30 ч., в който гражданите можеха да разгледат и се запознаят с работата на модерното съоръжение.

 

 
още от Новини

още от Страната