СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Откриха нова производствена база в Технологичен парк Монтана
 Facebook

Откриха нова производствена база в Технологичен парк Монтана20.03.2017 / 10:29 - citybuild.bg

За изграждането са вложени 6 милиона лева, а застроената площ е 5600 кв.м.

 

"Радвам се, че дадохме знак на хората в този регион, че и тук има бъдеще и че не трябва да го напускат", заяви на откриването в събота собственикът на завода на „Палемонтех“ Андре Урех. Той добави, че ще бъдат разкрити 100 нови работни места, а заводът е оборудван с най-новите машини за производство на метални и мрежести палети.

 

 

От своя страна посланикът на Швейцария у нас Н. Пр. Денис Кнобел заяви, че е горд с тази напълно швейцарска инвестиция в Северозападна България. „Тази инвестицията е много добра за отношенията между Швейцария и България и е знак и за други инвеститори да разкриват работни места в региона".

 

 

Заместник-министър Ганчев изтъкна, че Законът за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) предлага система от стимули за дружествата, осъществяващи инвестиции в дълготрайни активи и създаващи нова заетост. „Проектите, които отговарят на изискванията могат да получат сертификат за клас инвестиция или приоритетен инвестиционен проект, който им позволява да ползват насърчителни мерки", заяви Ганчев. Той добави, че с най-голяма подкрепа се насърчават инвестициите в регионите с най-висока безработица, както и във високотехнологичните производства и услуги за откриване на високопроизводителни работни места. В област Монтана всички 11 общини са с безработица по-висока от средната за страната и за тях са приложими по-ниските прагове за сертифициране и насърчаване на проекти по реда на ЗНИ.

 

 
още от Новини

още от Страната