СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Откриха Център за обществена подкрепа в Бургас
 Facebook

Откриха Център за обществена подкрепа в Бургас06.07.2020 / 16:21 - CityBuild.bg

Старата неизползваема и пустееща с години сграда на ул. "Филип Кутев" 11 е преобразена, модерно обзаведена и оборудвана.

 

Център за обществена подкрепа в Бургас е с капацитет до 100 места и 4 места за спешно настаняване. В него има зона за спешен прием, две зали за индивидуална и семейна работа и зала за групова работа с деца и родители.

 

 

Сградата на ул. "Филип Кутев" 11 е с нов покрив, нови подови настилки и покрития по стени, нови ел. и ВиК инсталации и видеонаблюдение. Фасадата й е цялостно топлоизолирана, с чисто нова дограма. Ремонтните дейности са съобразени с автентичността на сградата и намиращите се наоколо постройки.

 

 

Дворното пространство е благоустроено, с оформен достъп за хора с увреждания и нова ограда. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Центърът за обществена подкрепа на ул. "Филип Кутев" е част от европейски проект, реализиран от Община Бургас, в който влизат още 4 нови социални услуги - Център за комплексна подкрепа на лица с увреждания, който вече функционира в Морската градина, новоизграден Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в двора на Помощно училище "Отец Паисий" в ж.к. "Братя Миладинови", Преходното жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст на улица "Китка" в кв. Акации и Наблюдаваното жилище за младежи от 18 до 21 г. в партера на блок 408 в ж.к. "Меден рудник". Строителните дейности в останалите нови социални центрове също са завършени. Те са обзаведени и оборудвани с необходимата медицинска и специализирана апаратура. От септември ще започне функционирането на новите социални услуги. 

 


 

Реализирането на новите социални центрове са по проект "Създаване на условия за разкриване на 5 нови социални услуги на територията на община Бургас" по Оперативна програма "Региони в растеж", процедура "Подкрепа на деинституционализацията на грижите за деца".

 

 
още от Новини

още от Страната