СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Отпуснаха над 9 милиона лева за Перник, Разград и Аксаково
 Facebook

Отпуснаха над 9 милиона лева за Перник, Разград и Аксаково24.02.2021 / 14:23 - CityBuild.bg

25 000 лв. са одобрени за ремонт и реставрация на храм „Св. св. Константин и Елена“ в с. Браниполе.

 

Одобрените средства в размер на 4,954 млн. лв., отпуснати по бюджета на община Перник, ще бъдат разходвани за укрепване на речното корито на двата бряга на р. Струма, в участък с дължина 700 м. и за почистване на речното корито на реката в участък с дължина 650 м. Кметът на града Станислав Владимиров благодари заяви, че помощта е належаща, за да бъде направена река Струма по-добре проводима. Възможно най-бързо ще стартираме ремонтите дейности, заяви той.

 

С предоставените 1,9 млн. лв. на община Разград ще се извърши ремонт на бул. „Априлско въстание" в участъка от ул. „Пета" до ул. „Симеон" и на бул. „Странджа" от ул. „Добруджа" до ул. „Дунав" в града. „Това са двата основни булеварда в града и с ремонта им отпушваме движението", отбеляза кметът Денчо Бояджиев.

 

С отпуснатите 2, 326 млн. лв. на община Аксаково ще се извърши основен ремонт на участък от общински път VAR 1031 (от кръстовище с републикански път III-902 до строителната граница на с. Климентово). „Най-важното за Аксаково и Разград е изграждането на АМ „Хемус", която се строи на пълни обороти", каза премиерът Бойко Борисов.

 

 
още от Новини

още от Страната