СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Отваря новата сграда на Американо-английската академия в София
 Facebook

Отваря новата сграда на Американо-английската академия в София11.09.2014 / 18:27 - citybuild.bg

Събитието беше отбелязано с коктейл на 9 септември.

 

 

На 15 септември за първи път учебните занятия ще започнат в нова училищна сграда. Изпълнена с много естествена светлина и простор, тя ще приеме повече от 200 деца от 30 различни националности на възраст от 3 до 18 години.

 

 

Новата сграда на Американо-английската академия е с обща площ около 7 400 кв.м и е изградена съобразно съвременните изисквания за устойчиво развитие. Намира се в София, в екологичния район на Лозен, с удобен достъп от бул. „Цариградско шосе" и „Околовръстен път". Разположена е върху парцел с площ 14 дка, на който са изградени паркова площ, футболно игрище, амфитеатър и детски площадки на открито. Училищната сграда включва голяма концертна зала, компютъризирани учебни стаи с интерактивни смарт бордове, озеленен покрив с обширна покривна тераса и библиотека с излаз на открито. 

 

 

Идейният проект е разработен от американското архитектурно бюро McConley&Associates International, архитект Craig McConley. Проектирането в техническа, работна фаза и интериор се осъществява от Маркан Проект ООД, с ръководител проект арх. Мира Симова.  Върху творческата част на проекта работи колектив: арх. Евгения Начева, арх. Надежда Михайлова, арх. Дочка Вълканова. Дизайнери са Петър Китов и Пламен Симеонов. За инженерните специалности екипът включва: инж. Климент Давидков, инж. Иванка Петкова, инж. Румяна Кочева, инж. Саша Иванова и др. Строител е фирма „Маркан" ООД. 

 

Екипът на арх. Симова, както и главният изпълнител, са се доверили за вертикалната планировка на настилки Semmelrock с различни формати, цветове и функционалност. Вертикалната планировка включва настилките City Top 20x10x6 в сиво и Rettango в антрацит 20х10х8, тротоарна плоча 40х40х5 в цвят охра, които, в комбинация с новия аксесоар - завършващ алуминиев профил, са използвани за оформяне на стъпала. Използвани са още настилки Rettango 30x20x6 и 20x20x6 в цвят охра, както и бордюри с различни размери.  

 

 

Училищната площ, която включва сградата и озеленения покрив, е е 6287 кв.м. Покритият паркинг е 862 кв.м (28 паркоместа). Закритите спортни площи (многофункционална зала и обслужващи помещения зад сцена) са 1084 кв. м. Откритите площи, които включват футболно игрище, амфитеатър и детска площадка, заедно с площите за публика, са 1119 кв. м, а озеленените паркови площи са 5591 кв. м.

 

Всички визуализации може да видите тук.

 

Американо-английската академия е частно американско училище, което извършва образователна дейност в България от 1992 г. Академията предлага обучение в детска градина за деца над 3-годишна възраст и обучение на ученици от 1 до 12 класВсички предмети се изучават на английски език, а преподавателският състав е интернационален с преподаватели от САЩ, България, Македония, Южна Африка, Бразилия, Ирландия, Великобритания и Австралия. Ученическият състав също е интернационален с представители от около 30 различни националности и култури


Образователните услуги на Американо-английската академия са съобразени с образователните потребности на две целеви групи - българските ученици, от една страна, и интернационалната общност в София, от друга. В учебната програма са интегрирани както академични дисциплини, така и множество занимания в областта на изкуствата - музика, театрално изкуство, сценография и други. 


Учениците развиват много активен и богат социален живот, като се въвличат в множество извънкласни дейности и проекти. По този начин те допълнително се обучават за придобиването на социални, организационни, комуникационни и презентационни умения. 

 

99% от учениците, завършилите академията продължават образованието си в университет или колеж в чужбина. От 2012 г. академията предлага нова уникална услуга за български деца - паралелно обучение по две учебни програми - американска и българска, одобрена от МОН. Тези деца получават съответно две дипломи - българска и американска


Информация за училището като образователна институция

 

Редактор: Ема Димитрова 

 

 
още от Новини

още от София