СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
В Панчарево откриха площадка, проектирана от деца за деца
 Facebook

В Панчарево откриха площадка, проектирана от деца за деца04.09.2012 / 16:43 - citybuild.bg

С този проект стартира модернизацията на над 5000 кв. м. в зоната за отдих на местност "Плажа".

 

 

Инициативата е реализирана от Англо-Американското училище в София, което се намира на територията на района. Скиците, по които архитектите са направили площадката, са изцяло нарисувани от деца - ученици от 4-ти клас в ААУ.

 

 

Съоръженията носят приказни имена като "Горска колибка", "Диви ягоди", "Препятствията на гората", "Къщичка на дърво", "Хълм на приключенията" и ще бъдат на разположение на всички жители и гости на района. 

 

 

Събитието откри кметът на район Панчарево Димитър Сичанов, който приветства гостите и поздрави ААУ за реализацията на проекта, а директорът на Англо-Американското училище Джим Ъркхарт сподели за инициативата, за развитието на Панчарево като цяло и търсенето на подкрепа от нови компании за включването в облагородяването на района.

 

 

На събитието присъства и Ралица Маджарова, директор на Дирекция "Зелена система" - Столична община. Лентата прерязаха директорът на ААУ, Марчела Игнатова - отговорник на проекта и финансов директор на ААУ, и кметът на Панчарево.

 

 

Кметът Димитър Сичанов коментира: "Това е чудесен старт на инициативата за придаване на нов облик на тази крайпътна част от район Панчарево-плажа. Целта на общината е да създаде нови условия за спорт и почивка на различни възрастови групи - надяваме се и други компании и съмишленици да последват примера на Англо-Американското училище и да се включат в инициативата." 

 

Снимки: MB Communications и район Панчарево (още снимки от събитието - тук) 

Редактор: Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от Любопитно