СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Пасивна Къща България организира електронен конкурс
 Facebook

Пасивна Къща България организира електронен конкурс16.12.2011 / 13:00 - citybuild.bg

Официалното обявяване на програмата и началото на регистрацията за участниците за пасивна къща в с. Лозен край София е на 16 януари.

 

Пасивна Къща България отправя предизвикателство към архитектурната общественост, която да разработи достъпни, ниско енергийни, еднофамилни къщи, с което да насочи вниманието на обществеността към този нов тип на енергийно ефективно строителство и да насърчи проектирането и строителството на пасивни сгради в България.

 

Всички участващи в конкурса проекти ще бъдат показани онлайн на специално създаден за това уебсайт, и ще могат да бъдат разгледани от българската общественост. Конкурсът ще се проведе в два кръга - в първия ще гласува българската общественост и самите участници в конкурса, които ще посочат техния проект- фаворит, различен от проекта, с който участват, за да бъдат определени десетте най-добри проекта.

 

Във втория кръг проектите ще бъдат оценени от международно жури, състоящо се от архитекти с опит в пасивните сгради от страни като Дания, Германия, САЩ, Унгария, Ирландия и България, съобщи за citybuild.bg арх. Гергана Барабонкова, съучредител на "Пасивна Къща България".

 

Крайният срок за предаване на проектите е 16 март 2012. Срокът за гласуване на обществеността и колективите, участващи в конкурса, за определяне на десетте проекта финалисти, е от 16 март до 25 март, а обявяването на десетте проекта финалисти - на 26 март.

 

Решението на международното жури за победителите в конкурса ще бъде обявено официално на 2 април.

 

 
още от Новини

още от Любопитно

още от Избрано