СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
„Пари не сме пипали и не сме взимали”, твърди Десислава Иванчева
 Facebook

„Пари не сме пипали и не сме взимали”, твърди Десислава Иванчева20.04.2018 / 15:45 - CityBuild.bg

Според задържаният кмет на район „Младост” фирмата, която е подала сигнала срещу нея, е „Ваклин Груп”. /обновена в16:49:01/

 

Специализираният наказателен съд разглежда искането за постоянен арест на арестуваният кмет на район "Младост" Десислава Иванчева. Заплашват я от 10 до 30 години затвор. Обвинението към нея е за подкуп в особено големи размери. Задържани бяха също зам.-кметът на „Младост” Биляна Петрова, както и бившият кмет на района Петко Дюлгеров като посредник на подкупа.

 

Пари не сме пипали, не сме взимали, не сме искали и не сме получавали”, каза Иванчева зад стъклената преграда в съдебната зала, където първоначално бяха с Петрова. Тя каза още, че не знае как парите, открити при задържането й в колата, са попаднали там. Според нея те са били под задната седалка. По пръстите й не били открити следи от маркера, с който са били белязани парите, а само малко отстрани на дланта, попаднал случайно там, добави тя. „Не са ми светили ръцете”, твърди Иванчева. Тя потвърди, че са пили кафе в заведението.

 

Според обвинението, следи от веществото, с което са били маркирани банкнотите, имало на задната седалка на автомобила, в който са се движили Иванчева и Петрова, както и по сенника от лявата страна и по седалката на мястото на шофьора, което показвало, че Иванчева е пипала парите.

 

Снимка: Ладислав Цветков, bTV

 

Преди началото на делото Иванчева показа бележка, според която зам.-кметът в община „Младост” Румен Русев и бившият кмет Петко Дюлгеров са в заговор срещу нея, защото Русев искал да стане кмет на общината. Според Иванчева собственикът на фирма "Ваклин груп" - Александър Ваклин, е човекът, който ги е натопил с подкуп. Той искал да строи в местността "Камбаните" в "Младост 4". Според тях единствено вярно е, че фирмата е трябвало да строи детска площадка в "Младост", но това е било доброволно. "Не ни е дал нито пари, нито е върнал", каза Иванчева.

 

От "Труд" в сряда са се свързали с предприемача, но той открекъл да е бил изнудван. Днес обаче даде интервю за изданието.

 

Снимка: Ладислав Цветков, bTV

 

Междувременно стана ясно, че в прокуратурата не е разпоредена проверка на действията на наблюдаващите прокурори и разследващите органи по досъдебното производство, по което обвиняема е Иванчева. По-рано правосъдният министър Цецка Цачева заяви, че ще има проверка в прокуратурата за превишаване на права при акцията срещу кмета на "Младост".

 

 
още от Новини

още от София