СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Нов парк в Пловдив ще бъде разположен на 10 декара
 Facebook

Нов парк в Пловдив ще бъде разположен на 10 декара16.07.2018 / 17:16 - CityBuild.bg

Той ще има централна алея с уширение по средата, детска площадка, перголи за сядане, малка сцена, пейки, ново осветление, чешма.

 

Специални преградни стени от камъни в мрежа, така наречените габиони, ще отделят парка от булевард „Освобождение". Отстрани ще бъдат обособени тротоари, допълнителни пътечки и алеи.

 

Допълнително наесен ще бъде направено озеленяване, ще бъде изградена и поливна система. Улица „Григор Божков" ще бъде преасфалтирана, ще бъдат построени нови тротоари, както и паркоместа на мястото на премахнатите гаражи.

 

 

Общата стойност на парка е 360 000 лева. По план след четири месеца той трябва да бъде готов.

 

 

„Този парк е малко по-специален, тъй като имаше инвестиционни намерения за строене на жилищни сгради, но взехме решение да го превърнем в зелена площ и да изградим парк. Въпросният терен от комплексно жилищно настаняване го направихме в зелена площ. Така живущите наблизо ще има къде да почиват, а децата да играят", каза кметът Иван Тотев. Той уточни, че в бъдеще Община Пловдив няма да реализира сделки по продажба на общински имоти в Тракия с цел застрояване със жилищни сгради. По този начин терените, които са общинска собственост, ще са с обществено предназначение и ще се запазят като зелени площи.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано