СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ето и победителите в Young Talent Architecture Award 2018
 Facebook

Ето и победителите в Young Talent Architecture Award 201829.06.2018 / 13:54 - CityBuild.bg

Те са от учебни заведения в Берлин, Мадрид, Лондон и Делфт.

 

 

Наградата за млади таланти в архитектурата - Young Talent Architecture Award, както и наградата на Фондация "Мийс ван дер Рое", се организира на всеки две години. Във второто издание участваха 32 страни, като тази година като гости бяха поканени Китай и Южна Корея. Сред 334 проекта, представени от 451 студенти от 118 училища от 99 града, имаше и 4 български, но те отпаднаха от надпреварата. България представи 4 проекта - 2 проекта от УАСГ и 2 - от ВСУ "Любен Каравелов". 40 проекта бяха финалистите, като журито избра четирима победители. Това са:

 

Hendrik Brinkmann (1989, Germany)

College of Architecture, Media and Design Berlin University of the Arts (Universität der Künste Berlin)

 

NEUE BAU|AKADEMIE BERLIN - a club for the former & future architecture

 

Проектът е принос към съвременния дебат за програмното и архитектурно бъдеще на Bauakademie в Берлин. Архитектурната академия е построена през 1832 г. по проект на Карл Фридрих Шинкел. Тя е частично разрушена през Втората световна война и напълно премахната през 1962 г., за да се създаде място за изграждане на бар, планиран от ГДР. След обединението на Германия сградата е разрушена като акт на т.нар. "градско преустройство на историческия център на Берлин".

 

Наскоро властите взеха решение за възстановяване на Bauakademie и това провокира Хендрик Бринкман от Германия и студент в Media and Design Berlin University of the Arts да проучи идеите и вижданията на Шинкел и да ги възпроизведе, експериментирайки с различни методи.

 

 

 

Julio Gotor Valcárcel (1993, Spain)

Madrid School of Architecture Polytechnic University of Madrid (ETSAM, DPA ETSAM)

 

Perdido (Lost) - P.R.U.S. в Мадрид

 

Целта на Плана за възстановяване на подземни пространства в Мадрид от Хулио Готор Валкарсел от Испания и студент в Madrid School of Architecture Polytechnic University of Madrid е превръщането им в обществени пространства - чрез възстановяване, създаване на нови връзки между тях и различни интервенции.

 

Произходът на Мадрид е свързан с водната му инфраструктура, изградена по метода на строителството на римски свод. Тези пространства стоят изолирани като спомен от миналото, затова проектът има за цел да ги възстанови.

 

 

 

Matthew Gregorowski (1992, South Africa)

The Cass Faculty of Art Architecture & Design London Metropolitan University (London Metropolitan University)

 

Deplorable Framework

The National Park Settlement Trust

 

Идеята на Матю Грегоровски от Южна Африка и студент в The Cass Faculty of Art Architecture & Design London Metropolitan University е свързана със създаването на селище със сгради от кули, дълги тънки стени и колони в рамките на гората с алтернативен начин за управление и обитаване. Селището съчетава елементи от живописното, пасторалното и забравени моменти от местната история.

 

 

Loed Stolte (1990, The Netherlands)

Faculty of Architecture and the Built Environment Delft University of Technology

(TU Delft, Faculty of Architecture and the Built Environment TU Delft)

 

The Bank of England: a dialectical project

 

Идеята на Лоуд Столт от Холандия и студент във Faculty of Architecture and the Built Environment Delft University of Technology е вдъхновена от легендарната Bank of England на арх. Джон Соун, като проектът разглежда разрухата и строителството, интериора и екстериора в контекста на икономическия ред.

 

 

Вижте подробности тук.

 

Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от EuroBuild

още от АРТ