СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Полезно: Ефективно проектиране с Allplan
 Facebook

Полезно: Ефективно проектиране с Allplan12.10.2018 / 11:25 - CityBuild.bg

Събитието е насочено към архитекти, инженери конструктори и всички, които се интересуват от най-новите технологии в проектирането.

 

Доставчикът на водещи софтуерни решения за архитектурно и инженерно проектиране и мултимедийна продукция ИРМ ЕООД ви кани на събитие, чиито акценти ще бъдат добрите практики, а лекторите ще споделят конкретни насоки за повишаване на ефективността при проектирането с Allplan.

 

 

Програмата включва четири основни презентации:

 

1. Пътят от 2D към BIM. Ефективно проектиране с Allplan на практика

 

С повече от 20 проектанти bfb Bauingenieure е сред водещите инженерни бюра в Южна Германия. Сред клиентите на бюрото са големи технологични, фармацевтични и автомобилни компании от Германия и Унгария като Audi, Gedeon Richter, Hans Kolb Wellpappe и Infineon Technologies. Bfb Bauingenieure използва Allplan от 30 години и непрекъснато усъвършенства работната си методология. С помощта на примери собственикът на фирмата инж. Габор Такач ще представи в детайли работния процес и прилагането на Аllplan за контрол на качеството. Ще бъдат разгледани промените, които се налагат в един офис при преминаване към работа с интелигентен модел на сграда и BIM. Накрая екипът на bfb ще даде практически насоки за по-бързо и по-качествено проектиране.

 

 

 

2. Интегрирано 3D моделиране и създаване на 2D проектна документация с Allplan

 

Инж. Йоана Димитрова, продуктов специалист за Allplan и ръководител на отдела за обслужване на клиенти в ИРМ ЕООД, ще представи предимствата на обектно ориентираното триизмерно моделиране, интегрирането на архитектура и конструкция в единен модел, работата с чертожен стандарт и 2D представяне на 3D обектите.

 

3. Как триизмерното проектиране подпомага всекидневната работа на архитекта?

 

Арх. Дора Костова (Креда студио ООД) ще сподели как Allplan улеснява оформянето на геометрията на сградата, а работата с триизмерен модел помага при комуникацията с клиентите. Арх. Костова използва Allplan от 18 години. Нейни сгради многократно намират място сред отличените проекти в престижни конкурси: Салон на софийските архитекти, Архитектон, Сграда на годината. Сред реализациите на Креда студио ООД са емблематични сгради като "Белвю резидънс", офис сграда до парк хотел „Москва", клуб хотел „Янакиев" - Боровец.

 

 

 

4. Представяне на Allplan 2019

 

Кратък преглед на новите функции в Allplan 2019 и на излязлата преди дни нова версия на водещото CAD и BIM решение на Allplan Deutchland GmbH ще направи инж. Йоана Димитрова.

 

ЗаAllplan

 

Allplan Deutchland GmbH е водещ европейски доставчик на софтуерни решенияза BIM проектиране. Компанията със седалище в Мюнхен, Германия, е основана от проф. Георг Немечек през 1981 г. и оттогава е част от Nemetschek Group. От самото начало фокусът е поставен върху концепцията за виртуален модел на сградата и BIM. Водещият продукт Allplan предлага висококачествени софтуерни решения
за архитекти и инженери.

 

За ИРМ ЕООД

 

От създаването си през 2001 г. ИРМ ЕООД се утвърди като доставчик на водещи софтуерни решения за архитектурно и инженерно проектиране и мултимедийна продукция: Allplan, Scia Engineer, Frilo, DC-Software, Cinema 4D. Фирмата предлага професионални услуги за крайните потребители и търговските си партньори: обучение, техническа поддръжка, помощ по телефона и консултации.

 

24 октомври, 14:00 часа

София, Капитал форт, бул. „Цариградско шосе" 90, зала „Ню Йорк"

Вход свободен.

Програма и регистрация тук.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор