СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Заем за 58 300 000 евро получи I Tower Development
 Facebook

Заем за 58 300 000 евро получи I Tower Development16.04.2018 / 20:27 - CityBuild.bg

Черноморска банка за търговия и развитие и Пощенска банка финансират изграждането на първия хотел от веригата „Мариот“ у нас.

 

Снимка: Пощенска банка

 

Инвеститор в петзвездния хотел е италианската Finvis. Договорът за финансирането беше подписан от президента на ЧБТР, от главния изпълнителен директор на Пощенска банка, от директора на международното хотелско развитие за Европа на Marriott International и от председателя на борда и изпълнителен директор на I Tower Development, специално създаденото дружество за реализирането на проекта.

 

Визуализация: Proger

 

113-метровата сграда се изгражда на пл. "Македония" до старата сграда на КНСБ и новата TELUS Tower | City Tower, срещу Министерството на земеделието. Изпълнител на I Tower /хотел Marriott/ е „Щрабаг“, а проектант - „Архитектурно студио Пантелеев“ ЕООД.

 

Снимка: Строителство София. 13 март 2018г.


Проектът е за комплекс от два блока. Единият ще е 6-етажен с офиси, търговски център, фитнес, СПА, ресторанти. Към него ще е свързан вторият блок, който ще е 30-етажен. Хотелът ще е разположен от партера до 21-вия етаж, като ще има 232 стаи, конферентни и бални зали, а от 22-и до 29-и етаж ще са апартаменти. На последния етаж ще има панорамен ресторант с 80 места и тераса. Под земята ще има три етажа паркинги и сервизни помещения. Хотелът ще разполага също с външни панорамни асансьори. Заложеният срок за завършване на строителството е 30 месеца, т.е. през 2020 г.

 

Визуализация: Proger

 

Теренът е купен още през 2003 г. от дружеството „Ай Ти Риъл Естейт“ АД, а през 2012 г. компанията получи разрешение за строеж. През март 2017 г. главният архитект на София допусна изменение на инвестиционния проект и в края на същата година стартира строителството.

 

Снимка: Строителство София. 13 март 2018г. Още снимки от строителството - тук.

 

Междувременно на 13 април художникът, скулптор и музикант Драган Милев-Дари, който живее в съседство с обекта, алармира за антични спроред него останки, появили се насред строителната площадка. Старите софиянци помнят мястото заради цирка, който изгоря. Според коментари в социалната мрежа в района има късно римски и късно античен некропол, а на мястото работят археолози.

 

 


 

 
още от Новини

още от София