СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Поредно обжалване спря ремонта на общинската пътна мрежа в Ловеч
 Facebook

Поредно обжалване спря ремонта на общинската пътна мрежа в Ловеч13.09.2017 / 11:27 - citybuild.bg

То е от фирма МИКРА със седалище в Ботевград - против решението за откриване на процедура на кмета на Ловеч от 17 август.

 

Поръчката за ремонта е спечелена от ловешка фирма. Основното възражение според жалбата е, че „възложителят е нарушил основни принципи на ЗОП, а именно: критерият за оценка на офертите е най-ниската цена, това означава респективно, че техническите изисквания не оказват влияние при този подбор, следователно условията са дискриминационни".

 

Това е напълно несъстоятелно твърдение, тъй като Законът за обществени поръчки (ЗОП) казва, че „критерият може да е техническите изисквания или най-ниската цена", коментира кметът Корнелия Маринова. Според нея предстои поредната битка в КЗК и наистина трябва да бъдат направени много сериозни промени във връзка с жалбоподателите, както неотдавна предложи премиерът Бойко Борисов.

 

Предишното обжалване, което в крайна сметка отпадна в съда, забави ремонта на пътната мрежа с една година - нещо, което вероятно ще стане и сега.

 

Отложеният ремонт на общинската пътна мрежа включва голям обем от дейности. Тук влиза път в участъка от пътя при бензиностанция „Газпром" през Пресечената скала до Транспортен мост за кв. „Вароша". Предстои основен ремонт на ул. „Димитър Петков" в кв. „Декисана", както и текущ ремонт на улична мрежа в града и селата - 7 000 м2.

 

 
още от Новини

още от Страната