СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Предстои архитектурен форум
 Facebook

Предстои архитектурен форум16.04.2018 / 09:30 - CityBuild.bg

Студио Conveyer събира 10 български архитекти и дизайнери, които да интерпретират темата "Без страх“.

 

Aрхитектурно студио Conveyer избира да отбележи 10-годишнината от основаването на практиката си с организиране на архитектурен форум под заглавие „БЕЗ СТРАХ / 10 след 10". С помощта на група Yes., на 21 и 22 април те събират под един покрив 10 водещи български архитекти и дизайнери, всеки с над 10 години опит в професията, предоставяйки им пълната свобода да интерпретират умишлено избраната провокативна тема: „Без страх".

 

10 след 10 са: Борислав Буров / "АМГ","Алу Кьониг Щал" и архитектурно бюро "Серафимови"; Георги Кътов - архитект / I/O architects; Делчо Делчев - архитект / transformatori, Smartfablab; Димитър Караниколов - архитект, фотограф и 3D артист / Meshroom; Ивайло Захариев - архитект / L6 studio; Иван Драгошински - архитект / k-r-a-f-d; Николай Марио - архитект / ZOOM Studio; Петър Торньов - архитект / Bureau XII; Пламен Братков - архитект / Aedes studio; Светослав Тодоров - дизайнер / Studio MODE.

 

 

Форумът има за цел да разгледа предизвикателството да се създават стойностни архитектура и дизайн в контекста и времето, в които живеем, както и да покаже различните гледни точки на всеки от поканените лектори, превърнали се в примери за подражание на по-младото поколение.

 

Събитието се стреми да привлече аудитория от млади и ентусиазирани архитекти, дизайнери и инженери, за които лекциите и съпътстващите ги социални и професионални контакти биха били от изключителна полза. Форумът предоставя уникална възможност да се обсъдят общи въпроси, като по този начин бъдат насърчени обменът на знания и опит, както и изграждането на колективно разбиране за устойчива архитектура.

 

Дати: 21-22 април
Място: Generator
Модератор: Бора Петкова - художник

Достъп: свободен

Откриване: 20 април (петък вечер) с парти по повод 10 години от създаването на студио Сonveyer

 

 

Conveyer е основан през 2007г. от Иван Драгошински, Ангел Савлаков и Ивайло Андреев. Името е провокирано от негативните процеси, протичащи в българската архитектура, вследствие на строителния бум през този период. От основаването си формацията работи по изключително разнообразни проекти, вариращи от частни резиденции до промишлени предприятия и спортни комплекси, както и участва в редица архитектурни конкурси. През 2013 Конвеер завършва частна детска градина "KITA" в София. Проектът е номиниран за Награда за съвременна архитектура на Европейския съюз - Mies van der Rohe Award 2015, и е публикуван в „Атлас за европейска архитектура" на издателство BRAUN.


Група Yes. са трима млади архитекти и приятели, обединени около общите професия, естетически възгледи, любопитство и ентусиазъм към света на дизайна и архитектурата и не само. С conveyer ги свързва Нов български университет, който и тримата са завършили, запознавайки се с арх. Ангел Савлаков като техен преподавател в упражненията по „Съвременна архитектура". Той и арх. Ивайло Андреев привличат Yes. с провокативната тематика на БЕЗ СТРАХ.


Мястото на провеждане на събитието Generator - в бившия завод Витоша, е подбрано да пасва на тематиката и атмосферата на БЕЗ СТРАХ. Концепцията на Генератор е чрез дизайн да генерира идеи, експерименти, както и конкретни решения и преживявания, които провокират иновации и добавят стойност към живота и обществото ни. Пространството носи вдъхновение, дава поле за съвместни проекти и обмяна на знание и опит на хора от творческата общност, бизнес общността и публичния сектор.

 

 
още от Новини

още от АРТ

още от София