СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Прекратиха процедурата за Югоизточната тангента на Околовръстното на Пловдив
 Facebook

Прекратиха процедурата за Югоизточната тангента на Околовръстното на Пловдив25.01.2021 / 10:30 - CityBuild.bg

По този повод кметът иска среща с премиера.

 

Здравко Димитров е поискал среща с Бойко Борисов във връзка с прекратената процедура от АПИ за изграждане на Югоизточната тангента на Околовръстното шосе на Пловдив. Това съобщи самият той в интервю за предаването „Беновска пита" на Радио К2 вчера. Поръчката за избор на изпълнител на отсечката от Асеновградско шосе до паметника на Скобелева майка беше прекратена от Агенция „Пътна инфраструктура" преди 3 дни. Всички 12 участници бяха отстранени с мотива, че всички имат пропуски в документацията си.

 

„Изграждането на този участък е изключително важен за облекчаването на трафика в Пловдив и неслучайно бе определен от Министерски съвет като обект от национално значение", коментира Здравко Димитров и припомни, че още като областен управител е работил активно, за да стигне до тази фаза проектът. „Ще разговарям с министър-председателя Бойко Борисов и ще настоявам процедурата да не бъде спирана, защото евентуалното ново стартиране, ще забави изграждането", допълни кметът на Пловдив. Той припомни, че един от основните приоритети на управлението на града е завършването на външния и вътрешния ринг на града, за да се разтовари трафика, да се преодолеят задръстванията и за да се подобри качеството на въздуха.

 

В началото на годината започна изграждането на една от връзките, част от вътрешния ринг на Пловдив - подлез „Модър-Царевец", който ще свърже директно район „Южен" със „Западен". Подготвяме съвместно с НКЖИ  стартирането на проекта за пробива под Централна жп гара, който ще свърже район „Централен" с район „Южен", допълни кметът.

 

На въпрос дали Община Пловдив ще може да изпълни инвестиционната си програма без кредит, кметът заяви, че разговорите с политическите сили продължават, за да се постигне съгласие в Общинския съвет и пловдивчани. „Заедно ще определим приоритетните обекти. Но е ясно, че градът няма да може да се развива, ако подобно на Бургас, Варна и София не прибегне към финансиране със заем, коментира още Здравко Димитров. Той допълни, че в момента банките предлагат много добри условия. Лихвите са под 1% за 25 години и тези средства няма да тежат толкова много на бюджета.

 

Снимка: Община Пловдив

 

 
още от Новини

още от Страната