СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Приеха проекта за втора актуализация на бюджета на София
 Facebook

Приеха проекта за втора актуализация на бюджета на София23.10.2020 / 09:30 - CityBuild.bg

Запазва се инвестиционната програма в детските градини и ясли, а над 1 милион лева са за улично осветление и маркировка.

 

Вчера Столичният общински съвет актуализира за втори път бюджета на София за тази година, след като през април се наложи първа поправка заради пандемията от COVID-19. В резултат на актуализацията се намалява капиталовата програма на София с почти 2.5 млн. лв.

 

5 млн. лв. отиват в помощ на транспорта, тъй като е един от най-засегнатите сектори, с цел да не се намаляват курсовете на автобуси, тролеи и трамваи. Парите за транспорта ще бъдат пренасочени от предвидените за строителството на детски градини и училища, тъй като за тяхната реализация Столична община получи държавни средства с решение на Министерски съвет. В капиталовата програма са предвидени средства и за изграждането на три детски градини, като се изключат осемте, по които вече работата тече.

 

За ново осветление и маркировки ще бъдат дадени допълнително 1,2 млн лв. Залагат се 1 млн. лв. за разширение на локалнота платно на Околовръстен път, включително обособяване на кръгово "Изток", разширение на ул. "Витошки камбани", в.з. Малинова долина - Бункера, I етап, район Витоша. Режат се главно с средства за ремонт и поддръжка на улици. Други над 1.1 млн. лв., предвидени за ремонта на пространството около катедралата "Св. Александър Невски", също бяха заличени. Отпадат и 900 000 лв., предвидени за строителни дейности в т.нар. Зона 4 от централната градска част.

 

 
още от Новини

още от София