СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Приют за животни ще правят в Ботевград
 Facebook

Приют за животни ще правят в Ботевград07.12.2017 / 14:28 - CityBuild.bg

Правителството прехвърли на общината терен в Промишлената зона с едноетажна сграда към него.

 

Имотът е бивш склад на Гражданска защита и е с отпаднала необходимост за МВР. Той ще бъде използван от местната власт за изграждането на временен приют за безстопанствени животни в изпълнение на Общинската програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета.

 

 

Програмата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета в общината работи на принципа „Кастрирай и върни", като вече е утвърдена методология за намаляване на популацията на безстопанствените кучета. В програмата се предвижда и наличието на временен приют за безстопанствени животни за постигане на контрол, овладяване и намаляване числеността на популацията на безстопанствени животни, постигнато по хуманен начин, чрез кастрация, обезпаразитяване, ваксиниране, регистрация, идентификация и връщане по местообитаване.Във временния приют може да останат само трайно увредени животни, неспособни да се справят сами.

 

Имотът е подходящ за целите на Програмата като местоположение, както и поради наличието на двор и възможността за преустройството му в приют посредством някои ремонтни дейности, така че да се постигнат изискванията на Наредба 44 за ветеринарно-медицинските изисквания към животновъдните обекти.

 

Снимки: balkanec.bg

 

 
още от Новини

още от Страната