СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Приключи обновяването на ул. "Симеон Велики" в Силистра
 Facebook

Приключи обновяването на ул. "Симеон Велики" в Силистра16.06.2020 / 09:30 - CityBuild.bg

Проектантският екип е с ръководител арх. Олег Николов. Официалното откриване се проведе вчера.

 

Дейностите обхващат ул. "Симеон Велики" от кръстовището на бул. "Македония" (ОМВ) на запад до кръстовището с ул. "София" на изток, паркинга на ул. "Шар планина" до входа на Общинския пазар на север и ул. "Христо Ботев" в частта зад сградата на Общински съвет Силистра на юг. Положена е нова асфалтова настилка и са обособени зони за паркиране, рехабилитирани са тротоарни настилки от двете страни на ул. „Симеон Велики“, изградени са нова тръбна канална мрежа, „Т“–образно кръстовище между ул. „Симеон Велики“ и ул. „София“ и велоалея. Изградени са кътове за обществен отдих и са подменени елементи от градския дизайн. Въведено е енергоспестяващо осветление и е създадена достъпна архитектурна среда.

 

 

 

 

 

 

Запазена е дървесната растителност на улицата и са обособени нови зелени площи. Припомняме, че работният проект беше преработен с цел запазване на дърветата. Споровете около това започнаха още през 2016г., но след това беше постигнат консенсус по въпроса.

 

 

 

 

 

Ремонтът стартира на 15 август 2018г. Изпълнител е ДЗЗД "Евростил". Проектът е финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. Общата стойност на договора възлиза на 2 976 539 лв. с ДДС., от които предоставената безвъзмездна финансова помощ е 2 697 470 лв. с ДДС и собствен принос на община Силистра 49 783 лв. с ДДС.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано