СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Приключи цялостното саниране на блок кв.”Дружба”
 Facebook

Приключи цялостното саниране на блок кв.”Дружба”15.07.2019 / 11:47 - Citybuild.bg

По покана на етажната собственост на бл.125 в столичния квартал, кметът на София Йорданка Фандъкова посети обновения жилищен блок.

 

На срещата присъстваха и председателят на комисията по околна среда към Столичен общински съвет Лорита Радева и кметът на района Ивайло Цеков.

14-етажният блок, в който живеят над 80 домакинства е саниран изцяло, изпълнени са мерки за енергийна ефективност по националната Програма за енергийна ефективност. Обновена е изцяло фасадата. Във входното фоайе е направен кът с книги, където всеки може да вземе да прочете книга и да остави друга. Монтирано е и ново осветление и видеонаблюдение.

Градинката пред блока е обновена, засадени са цветя, храсти и са поставени кашпи по програма „Зелена София" на Столичната община. В междублоковото пространство има детска площадка и спортно игрище по програма на Столичната община за изграждане на спортни съоръжения.

В район „Искър" са санирани 10 жилищни блока, а на два в момента се изпълняват мерки за енергийна ефективност по националната програма.

 

 
още от Новини

още от София