СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Приключиха изложенията и форумите ЕЕ и ВЕИ, Save the Planet и Smart Cities
 Facebook

Приключиха изложенията и форумите ЕЕ и ВЕИ, Save the Planet и Smart Cities19.04.2019 / 14:22 - CityBuild.bg

В три дни те показаха иновации за енергийна ефективност, решения за умни градове и оползотворяване на отпадъците.

 

Конференция за енергийна ефективност и възобновяема енергия за Югоизточна Европа ЕЕ и ВЕИ в Интер Еспо Център София представи потенциала и напредъка на региона в секторите. Събитието е сред значимите инициативи, ефективна платформа за обмяна на опит и контакти между представители на общините, мениджъри и специалисти от индустриалния, търговски и публичен сектор.  Тази година събитието се реализира в разнообразни формати - форум, кръгла маса, семинар и демонстрации, и обхвана актуални теми: политики и финансови механизми за зелено финансиране, внедряване на фотоволтаиците в сградния фонд, енергийно обследване и др. 

 

ЕнЕфект разказа за сградното обновяване и енергийните обследвания, за нов финансов инструмент за обновяване на еднофамилни жилищни сгради разказаха от Фонд за устойчиви градове, проекта Fit-to-NZEB представиха от УАСГ, а за грешките на строителния обект разказаха от СолЕр архитекти. Имаше и демонстрация на иновативни материали и техники за постигане на оптимална въздушна плътност. BigSolar показа инсталации за слънчева топлинна енергия, SeCesPol - преобразуване на енергия от различни източници.

 

В конгресния център се състоя Инвестиционен форум за зелена енергия, Енергийна Агенция Пловдив проведе Кръгла маса на тема енергийната бедност в България. Имаше и обучение за геотермални и слънчеви системи, както и представяне на ефективно отопление с кондензни котли.

 

 

Конференцията Управление на отпадъци и рециклиране Save the Planet представи потенциала и напредъка на региона в сферата на третирането и оползотворяването на отпадъци. Тя проследява целите и приоритетите за ресурсна ефективност и за реализация на модела на кръгова икономика на европейско ниво, като предлага екологични решения и практики. Темите бяха: биомаса, финансиране на проекти за кръгова икономика и управление на отпадъци и интелигентни уеб-базирани решения за събиране на битовите отпадъци.     

 

Застъпени в програмата бяха темите за оползотворяване на биоотпадъци за секторите производство на етерични и растителни масла, зеленчукопроизводство и лозарство, Програма LIFE - възможности за финансиране на проекти, финансови инструменти за стимулиране на инвестициите в сектор „Отпадъци", интелигентно управление на цикъла за събиране на градските отпадъци.

 

 

В рамките на изложението Smart Cities се проведе и Конференцията Sofia Smart City Marketplace на Клъстер София град на знанието. Тя се фокусира върху интелигентните градски технологии и даде възможност за изява на продуктите, технологиите и постиженията на компании, университети и научни институти, които могат да бъдат използвани в процеса на превръщане на София в град на знанието. Акцентите във форума бяха създаване на управленски капацитет и стратегия за развитие, образователни институции и проекти и интелигентен град, научни приложения за столицата и технологични решения.

 

Организатор на изложенията и форумите ЕЕ и ВЕИ, Save the Planet и Smart Cities е Виа Експо.

 

Снимки: CityBuild.bg

 

*Очаквайте повече подробности от презентациите по време на Конференцията Sofia Smart City Marketplace.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор