СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Приоритетни проекти за близо 33 млн. лв. разработва община Велико Търново
 Facebook

Приоритетни проекти за близо 33 млн. лв. разработва община Велико Търново14.02.2018 / 13:30 - CityBuild.bg

Четири от тях са на обща индикативна стойност близо 21 млн. лв.

 

Това са Интегрираният градски транспорт, създаването на атрактивна зона за културен и конгресен туризъм на територията на Старото военно училище, проектирането и разширяването на Мултимедиен посетителски център и реконструкцията и обновяването на Музей „Възраждане и Учредително събрание".

 

Други три проекта, които вече са в процес на оценка, са на стойност почти 12 млн. лв. Те включват изграждането на комплекс от социални услуги за деца, Изкуство и култура - общи трансгранични активи в подкрепа на устойчивото развитие на туризма и „По-добре свързани вторични и третични връзки в главната и широкообхватната TEN-T мрежа, чрез общи мерки в трансграничния район".

 

Община Велико Търново се нарежда сред първите по ефективност и резултатност в усвояването на европейски средства. Това посочва кметът инж. Даниел Панов в отчета на управленската си програма, която ще бъде представена пред местния парламент на 22 февруари. Одобрени са над 43 млн. лв. за реализация на инвестиции в следващите пет години, като инвестиции за над 23 млн. лв. от тях стартираха още миналата година.

 

 
още от Новини

още от Страната