СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Проект за новата индустриална зона представиха във Варна
 Facebook

Проект за новата индустриална зона представиха във Варна18.10.2019 / 10:37 - CityBuild.bg

Общата площ на зоната в землището на Аксаково е 8 160,9 дка.

 

"Представихме проекта за новата индустриална зона на Варна. Тъй като в общината липсват достатъчно терени за производствени цели, обединяваме усилия в Аксаково, с цел привличане на инвеститори и отваряне на нови работни места. Общата площ на зоната в землището на Аксаково е 8 160,9 дка. През нея минават автомагистрала "Хемус" и старият път за София, в близост са летището, пристанищата и заводите в Девня", съобщи вчера кметът на Варна Иван Портних.

 

 

Общият устройствен план на Аксаково, част от който е и зоната, бе разгледан на ЕСУТ. След това ще бъде изпратен за одобрение в Министерството на околната среда и водите. Проектът предвижда обслужването на територията да бъде с обществен транспорт - включително електричка, както е заложено в Общия устройствен план на Варна.

 

С изграждането на новото кръстовище тип детелина край Игнатиево ще бъдат осигурени по-добри транспортни връзки на север към курортите и на юг към пристанищната зона. За Варна детелината е важна, тъй като част от трафика от АМ "Хемус" ще бъде отклоняван преди града.

 

Иван Портних е запознал вицепремиера Томислав Дончев с напредъка по проекта. Той е заявил подкрепа от правителството за реализиране на индустриалната зона.

 

 
още от Новини

още от Страната