СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Програма „Региони в растеж“ отчита напредъка за годината с онлайн събитие
 Facebook

Програма „Региони в растеж“ отчита напредъка за годината с онлайн събитие03.12.2020 / 13:27 - CityBuild.bg

Заинтересованите страни ще дадат своята оценка за приноса ѝ за промяна на регионите в България.

 

Как се променя България с инвестициите по Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 г. Това ще покаже чрез виртуално информационно събитие Министерството на регионалното развитие и благоустройството, представяйки отчет за изпълнението на европейската програма за 2020 г. То ще се проведе днес от 15.00 часа в Youtube канала на ОПРР *, както и на сайта на МРРБ.

 

В него ще бъдат представени проекти за модернизиране на градската среда, градския транспорт, обновената пътна инфраструктура, реновираните учебни заведения, санирани блокове, модернизираната здравна, социална, икономическа и културна инфраструктура, както и инвестициите за развитие на туризма.

 

Mинистърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов ще представи напредъка по изпълнението на големия проект за модернизацията на спешната помощ в страната.

 

Зам.-министърът на регионалното развитие и ръководител на УО на ОПРР Деница Николова ще даде информация за основните акценти, които допринасят инвестициите в регионите да са „по-близо до хората".

 

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Георги Терзийски ще представи обновената пътна инфраструктура.

 

В информационното събитие ще участват също кметът на община Враца Калин Каменов, кметът на община Севлиево Иван Иванов, кметът на община Бяла Димитър Славов, кметът на община Хасково Станислав Дечев, както и изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България Силвия Георгиева.

 

Добри примери в образователната инфраструктура ще бъдат отчетени от проф. д-р Станислав Семерджиев - ректор на НАТФИЗ, както и преподаватели от Държавното спортно училище „Георги Бенковски" - Варна.

 

Виртуалното годишно информационно събитие за проследяване и отчитане на напредъка и въздействието на програмата цели да представи пред обществеността по интерактивен и различен начин добрите и успешни практики в изпълнението на Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 в условията на пандемия.

 

 
още от Новини

още от Страната