СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
BAU 2013 ще се проведе от 14 до 19 януари 2013 година в Мюнхен
 Facebook

BAU 2013 ще се проведе от 14 до 19 януари 2013 година в Мюнхен22.10.2012 / 13:02 - citybuild.bg

В световното изложение за строителни материали и системи, архитектура и обновяване на сгради се очакват 2000 изложители от над 45 страни.

 

 

Спектърът на продуктите представя всеобхватно целия свят на строителството - алуминий, стомана, дърво и пластмаси, стъкло, керамика, строителни материали, сухо строителство, готово строителство, строителна химия, асансьори и ескалатори, енергийна и сградна техника, софтуер и хардуер, естествени и изкуствени камъни, изграждане на градски пространства.

 

Заедно с това в центъра на вниманието на изложението BAU 2013 ще бъдат теми, които са значими за бъдещето на строителството и са от огромно значение за всички браншове. Освен утвърдената вече тема „Устойчиво строителство", на преден план ще бъдат и темите „Енергия 2.0" и „Развитие на градовете през 21-ви век". Други топ теми са модернизирането и строителството, съобразено с потребностите на различните поколения.

 

"Устойчиво строителство" - понятието обхваща не само цялостния жизнен цикъл на сградите (от планиране през използване до разрушаване).

 

С „Енергия 2.0" се има предвид рязко нарастващото значение на възобновяемите енергии, а също и съчетаването на различните източници на енергия - конвенционални и възобновяеми, както и пестенето на енергия и енергийната ефективност.

 

"Развитието на градовете през 21-ви век" - по тази тема основна роля играят въпроси като потребление на енергия, мобилност, „интегриран" град, в който сградите са оптимизирани разумно енергийно, енергийно саниране, без да се разрушава идентичността на градския пейзаж, и т.н.

 

"Строителство, отговарящо на потребностите на различните поколения" - предизвикателството пред специалистите от бранша така да проектират, строят и оборудват една сграда, че в нея да се чувстват комфортно всички поколения и всеки да може да я използва безпроблемно без значение от възраст и физически ограничения. 

 

Редактор: Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от EuroBuild