СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Проверяват всички сгради и имоти на Витоша от страната на хижа „Алеко“
 Facebook

Проверяват всички сгради и имоти на Витоша от страната на хижа „Алеко“07.07.2020 / 16:00 - CityBuild.bg

Миналата седмица Столична община започна проверка на вила „Аглика“.

 

"По възлагане от Върховна административна прокуратура от днес започваме проверки на всички сгради и имоти, намиращи се в природен парк „Витоша“ от страната на хижа „Алеко“. По този повод днес проведохме среща с главния прокурор Иван Гешев и началника на ДНСК арх. Иван Несторов. Миналата седмица Столична община започна проверка на хотел „Аглика“ и други постройки, попадащи в имота на територията на парк „Витоша“, каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

По указания от главния архитект на София арх. Здравко Здравков в момента за хотел „Аглика“ и обектите около него се извършва подробно геодезическо заснемане от ГИС-София и е изискана цялата налична документация за сградите от собственика, както и копия от лесоустройствените проекти, специализираните планове и данни за строежите от дирекция на Природен парк „Витоша“. При установяване на незаконно строителство или незаконно поставени огради и съоръжения, ще се предприемат действия по премахването им, съобщава още кметът.

 

Припомняме, че ДНСК започна проверка за преустройства на вила „Аглика“ на Витоша. Според Специализираната прокуратура преустройствата в имота на бизнесмена Васил Божков са "ненужни".

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано