СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Провежда се акция за връщането на трамвай №6 до басейна "Спартак"
 Facebook

Провежда се акция за връщането на трамвай №6 до басейна "Спартак"16.03.2018 / 13:45 - CityBuild.bg

Тя е организирана от "Спаси София" и подкрепена от жители от кв. Лозенец.

 

На обществена дискусия, провела се в кв. Лозенец преди две седмици, стана ясно, че гражданите на квартала се обявяват категорично против готвеното закриване на трамвайното трасе до басейна "Спартак". Те дадоха срок на Столичната община до един месец да възстанови движението на трамвай №6 със същото разписание, както преди временното му спиране. В противен случай лозенчани заплашват с протести и гражданско неподчинение, припомняйки, че вече бяха събрани близо 5000 подписа срещу спирането на трамвая по бул. "Арсеналски".

 

От Спаси София са изготвили шаблон за жалба срещу ликвидирането на поредното трамвайно трасе в столицата и призовават всички столичани да участват в спасяването на Шестицата. Жители на кв. Лозенец вече я разпространяват сред съседи и роднини, за да защитят трамвайното трасе до квартала си. "Всеки може да намери жалбата на нашия сайт и може да я внесе лично в Столичната община на ул. "Московска" 33 или онлайн през виртуалното деловодство на общината в call.sofia.bg", пояснява Борис Бонев от организацията. Той призовава всички софиянци, убедени, че София може и трябва да стане зелен, устойчив и комфортен град, да попълнят и внесат жалбата.

 

 

"Тази битка не е само за запазването на трамвая в Лозенец, който е безалтернативен и дава много полезни връзки за живеещите и работещите в района. Това е битка срещу систематичното унищожаване на един от символите на София - нейните трамваи. Това е битка за здравословен живот в нормална градска среда, както и срещу прахосването на публични средства и унищожаване на съществуваща инфраструктура, част от която основно ремонтирана едва преди няколко години. Освен това, няма никакви технически или финансови пречки трамваят да се възстанови, стига управляващите да спазят обещанието си." - категоричен е Борис Бонев.

 

 
още от Новини

още от София