СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Пускат трасето на тролей 7 между „Манастирски ливади” и „Лозенец” през април
 Facebook

Пускат трасето на тролей 7 между „Манастирски ливади” и „Лозенец” през април08.02.2019 / 11:59 - CityBuild.bg

Дължината му е 14 км, като удължаването на линията заменя трамвай 6.

 

До април трябва да бъде въведено в експлоатация обособеното трасе на тролей 7 между „Манастирски ливади” и „Лозенец”. Това заяви зам.-кметът на Столичната община Дончо Барбалов, който провери дейностите, които се извършват. Контактно-кабелната мрежа се изпълнява от общинското дружество „Електротранспорт”, а пътното трасе - от „Щрабаг” ЕАД. Електрическата мрежа струва 1,5 млн. лв., а пътната част- 800 хил. лв. В момента се работи по изпълнението на контактно-кабелната мрежа за изграждане на новата тролейбусна линия, която ще замести трамвай № 6.

 

 

Движението в едната посока ще се извършва през ул. "Опълченска", пл. "Руски паметник", 5-те кьошета, тунела на НДК, бул. "Черни връх", като след тунела на НДК новият тролейбусен маршрут ще бъде ситуиран в обособеното трамвайно трасе на бул. "Черни връх" и бул. "Арсеналски", след това по ул. "Бяла черква" до кръстовището с бул. "П. Ю. Тодоров", където ще има връзка със съществуващ тролебус № 8 и ще стига до кв. "Манастирски ливади".

 

Движението в другата посока е от "Манастирски ливади" по ул. „Костенски водопад”, по ул. „Бяла Черква”, по бул. „Арсеналски”, по обособеното трамвайно трасе, по бул.” Черни връх”, ул. „Фритьоф Нансен”, след това към Руски паметник, по ул. „Опълченска” до „Люлин”.

 

 

Предвижда се превозните средства да се движат между 8 и 10 минути. Ул. "Фритьоф Нансен" ще стане двупосочна. Предстои реорганизация на паркоместата в синята зона, като се предвижда паркирането там да стане успоредно.

 

Снимка: CityBuild.bg

 

Работата е в напреднал етап. По трасето има предвидени отсечки, на които ще се полага асфалт, и тяхното изпълнение зависи и от метеорологичните условия. В неделя през деня ще бъде затворен за движение тунелът под НДК, за да се приключи изграждане на мрежата за тролеите. Ще бъде затворена за движение частта от тунела, която е в посока бул. "Черни връх". Трасето в посока бул. "Васил Левски" ще е отворено.

 

 
още от Новини

още от София