СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Първата част от разширението на ул. „Филип Кутев“ ще е готова до средата на юни
 Facebook

Първата част от разширението на ул. „Филип Кутев“ ще е готова до средата на юни19.04.2019 / 15:15 - CityBuild.bg

Тя е от бул. „Черни връх“ до бул. „Симеоновско шосе“.

 

Вътрешният ринг на София е стратегическият проект за следващите години. В момента се работи по разширяването и отчуждаването на ул. „Филип Кутев“ и бул. „Тодор Каблешков“. До средата на юни изпълнителят трябва да завърши първата част от разширението на ул. „Филип Кутев“ от бул. „Черни връх“ до бул. „Симеоновско шосе“ – с 4 ленти, по две в посока, улично осветление и тротоари. От едната страна тротоарът е с целия си габарит, а от другата - сервизен, тъй като там ще продължи разширението на булеварда.

 

От 21 март до момента под новия булевард бяха изградени 440 метра водопровод, положени са 19 км тръби, както и 750 метра бордюри. Сега се работи по изграждането на северния тротоар с широчина 4,50 м и южния тротоар /1,50 м/ на ул. „Филип Кутев", които ще са с унипаваж. Полага се и асфалт по улицата. От 2 до 5 май кръстовището на ул. „Филип Кутев" и ул. „Атанас Дуков" ще бъде затворено за полагане на асфалтова настилка - битумизиран трошен камък. До началото на юни ще бъдат положени бордюри, изградени тротоари и ще бъдат завършени всички асфалтови пластове до ул. „Атанас Дуков".

 

 

При продължението на проекта ще бъде изградено и планираното трамвайно трасе. За да се осигури отводняването на бул. „Черни връх“ и част от кв. „Кръстова вада - изток“, е изградена канализацията и водопроводът преди изпълнението на пътните дейности. От неделя, 21 април, започва изграждането и на главен канализационен колектор за отводняването на кв. „Кръстова вада“ и бъдещия пробив по бул. „Тодор Каблешков“.

 

Изграждането на вътрешния ринг по бул. „Тодор Каблешков“ и бул. „Филип Кутев“ ще изведе голяма част от трафика от центъра на града и ще намали замърсяването на въздуха.

 

 
още от Новини

още от София