СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
"Разходката на Джейн" на Сахат тепе
 Facebook

"Разходката на Джейн" на Сахат тепе16.10.2020 / 10:25 - CityBuild.bg

Социалният експеримент в Пловдив ще обходи Дановия хълм, за да маркира проблемни зони и да събере мнения и идеи за бъдещето на локацията.

 

 

"Разходката на Джейн" е глобална инициатива за опознаване на градовете и кварталите, в които живеем, по време на която освен че се дава възможност на гражданите да научат неподозирани истории и интересни исторически факти за местата, се набелязват и събират идеи за бъдещия облик на квартала. Организатори на акцията у нас са БГ Бъди активен и Free Plovdiv Tour, а събитието е част от дейностите на програмата _Място в Пловдив.

 

Разходката ще се проведе утре, в съботния следобед на 17 октомври, с начален час 15.00 часа, а организаторите канят живеещите в квартала, местни активисти, хора със зелено мислене, архитекти, урбанисти и всички заинтересовани граждани да се включат.

 

Разходката ще продължи около два часа, през които участниците ще научат от гидовете на Free Plovdiv Tour за историята на тепето и ще имат възможност да дискутират миналото, настоящето и бъдещето на Дановия хълм, намиращ се в центъра на Пловдив, но останал непознат за мнозина.

 

По време на обхода всеки участник ще има възможността да се разходи и да даде своите предложения за промяна на настоящия облик на тепето, а експерти и активисти ще споделят своите възгледи и идеи за неговото облагородяване. Разходката продължава по маршрут, който завършва в Цар Симеоновата градина.

 

 

Актуална информация и програма на събитието, може да откриете във фейсбук събитието.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Любопитно