СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Релефна 3D карта на Морската градина направи 23-годишен варненец
 Facebook

Релефна 3D карта на Морската градина направи 23-годишен варненец21.09.2018 / 10:30 - CityBuild.bg

Скоро тя ще бъде поставена на входа на парка срещу слънчевия часовник.

 

На релефната карта ще бъдат побрани 3D макетни изображения на 28 архитектурни забележителности, разположени в историческия център на Морската градина. Сред обектите са: Фестивалният и конгресен център, Природонаучният музей, Военноморският музей, Летният театър, Висшето военноморско училище, Икономическият универстит, Дворецът на културата и спорта, Пантеонът, Обсерваторията, Делфинариумът, Зоологическата градина, Радио Варна, Морското казино и други.

 

 

Проектът е на 23-годишния студент по архитектура във Варненския свободен университет Кристиян Иванов от Варна. Релефната карта ще служи за ориентир както на туристите и гостите на града, така и ще даде възможност на хората с нарушено зрение да опознаят паметниците на културата в града ни, обясни в интервю за Радио Варна младият архитект.

 

 

Умаленото копие на Морската градина ще бъде изработено от бронз, за да бъде устойчиво на метеорологичните условия и да се впише в градската среда. Работата по проекта е отнела година и половина на Кристиян. Той е получил одобрение на идеята си и финансова подкрепа от фонд "Култура" на Община Варна. Очаква се 3D картата да бъде поставена на входа на Морската градина във Варна през ноември.

 

 

 
още от Новини

още от Любопитно