СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ремонтират подлеза на жп гарата в Казанлък
 Facebook

Ремонтират подлеза на жп гарата в Казанлък17.04.2018 / 12:45 - CityBuild.bg

В боядисването се включват ентусиасти от 12-ти "Б" клас на природо-математическата гимназия „Никола Обрешков“.

 

Цялостната реконструкция на едно от най-занемарените обществени пространства в града предвижда почистване на покривите на вход / изход от двете страни, покриването им с нова замазка и нова хидроизолация. Старите и счупените стъкла на южния вход / изход ще бъдат подменени с нови, а на северния вход / изход визията ще бъде изцяло променена и модернизирана. Във вътрешното пространство на подлеза ще бъдат извършени обработка на фугите по таваните, цялостно боядисване, монтаж на LED осветление и камери за видеонаблюдение. Строително-ремонтните работи предвиждат пребоядисване и на фасадата на подлеза. Общата стойност на ремонта е близо 40 000 лв., заложени в Бюджет 2018 на Община Казанлък.

 

Дейностите по обновяването на подлеза на Железопътната гара в Казанлък ще продължедин месец при благоприятни условия за работа. В периода на работата на строително-ремонтната площадка подлезът няма да работи.

На финала в боядисването ще се включат учениците от 12-ти "Б" клас на Профилирана природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ Радослава Маринова, Адриана Велкова, Константин Философов и Златомир Иванов. На своя коледен бал те обявиха набиране на средства, с които да заличат грозни надписи и рисунки по сгради в Казанлък. Младежите направиха проучване, за да набележат обектите, които да разхубавят, и избраха три обекта, където да положат усилия, за да подобрят общия им вид. Подлезът на жп гарата е един от тях, наред с „червения“ блок на бул. “Розова долина“ и малкия подлез към ЛИДЛ.

 

Кметът Галина Стоянова приветства инициативата на младежите, която среща подкрепата и на техния преподавател по „Свят и личности“ в 12-ти клас Светлана Бюйлекова. Предстои избор на проект, по който доброволците от ППМГ „Никола Обрешков“ ще се включат в обновяването на вида на жп подлеза в Казанлък.

 

 
още от Новини

още от Страната