СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Рибарското селище Ченгене скеле в Бургас ще грейне в свежи цветове
 Facebook

Рибарското селище Ченгене скеле в Бургас ще грейне в свежи цветове06.10.2020 / 15:28 - CityBuild.bg

Общината започна да изгражда нов пристан и етнографски комплекс до него.

 

Изключително живописни са плавателните канали за лодките с жилищата на рибарите от двете им страни. Без съмнение гостите на Бургас ще искат да отидат да разгледат и тях. Затова в разговори между рибарите и кмета Димитър Николов се роди идеята за освежаване фасадите на сградите край каналите така, че селището да придобие атмосфера, подобна на средиземноморско градче (на снимката долу можете да видите един от моделите, които ще бъдат следвани - така изглежда остров Бурано в лагуната на Венеция).

 

 

Боядисването започна в събота. В него участват местните рибари, общински служители и доброволци. Осигурени са първите количества боя и необходимите пособия за нанасянето й. Главният архитект на общината Емил Бурулянов е подбрал топли цветове, които да кореспондират и на някои от вече използваните там.

 

Очертава се догодина Ченгене скеле да стане любимо място, където да се разходиш, да хапнеш риба и да си направиш незабравима снимка. Припомняме, че там ще има многофункционална зала, кафене-клуб на моряка, експозиционни къщи-работилници за деца, парково пространство с пикник зона и детска площадка, крайбрежна алея, допълнително озеленяване, площадно пространство с амфитеатър за малки концерти на открито, както и нов пристан. Дотам ще се пътува и с корабче, така че се очаква още догодина мястото да се превърне в нова туристическа атракция.

 

 

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Любопитно