СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Hörmann разработи уплътнение за врата BBS за малки транспортни средства
 Facebook

Hörmann разработи уплътнение за врата BBS за малки транспортни средства22.03.2018 / 13:28 - CityBuild.bg

Коничната му форма приляга към транспортното средство и гарантира товарене/разтоварване без луфтове.

 

Бумът на онлайн търговията води до увеличаване на обема на директните доставки до домакинствата, които по правило се извършват с бусове. За да бъде товаренето им в товарния пункт оптимално, Hörmann предлага уплътнението за врата BBS, което е съобразено с потребностите на дистанционната търговия и на куриерските фирми.

 

Новото уплътнение за врата BBS на Hörmann е специално конструирано за товарене и разтоварване на малки транспортни средства. Коничната му форма приляга оптимално към транспортното средство и гарантира товарене/разтоварване без луфтове.

 

Уплътненията за врата защитават стоките на рампата от атмосферни влияния, предотвратяват течението и минимизират загубите на топлина в халето. Така те допринасят за създаване на по-здравословна работна среда и намаляване на разходите за енергия. Ефективността им обаче е гарантирана само ако са съгласувани със скачващите се към пункта товарни средства. Въпреки наличието на решения като делимата индустриална врата Parcel Walk, която позволява едновременно използване на товарния пункт за камиони и за бусове тип Sprinter, търсенето на по-малки, точно съответстващи системи, нараства.

 

Уплътнението за врата BBS се състои от три възглавници, запълнени с пенопласт, които осигуряват оптимално уплътняване между превозното средство и товарния пункт. Дизайнът е оптимизиран за Mercedes Sprinter с висок покрив и година на производство след 2006 г., поради което е подходящ също и за произведените до 2017 г. VW Crafter с идентична конструкция.

 

Коничната форма на черните възглавници е прецизно адаптирана към техните габарити, така че да приляга плътно към контура на задната стена на най-разпространените типове малки транспортни средства. Функционалността е гарантирана също и при крилни врати с ъгъл на отваряне 180 и 270 градуса.

 

При необходимост компания Hörmann ще разработи и произведе и други решения по мярка, предназначени за друг тип превозни средства. Товарните пунктове без козирка изискват допълнителен защитен капак, който също може да бъде доставен от Hörmann. За безпроблемно скачване на бусове със задна камера е възможно по желание горната възглавница да се достави със съответно изрязан отвор.

 

За товарни пунктове без собствена козирка доставката може да се допълни с предлаган като опция защитен капак. Той защитава уплътнението за врата BBS от атмосферни влияния.

 

Като опция е възможно горната възглавница на уплътнението за врата BBS да се достави с изрязан отвор за камерата на гърба на бусовете.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор