СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Hörmann разширява асортимента си от продукти за противопожарна защита
 Facebook

Hörmann разширява асортимента си от продукти за противопожарна защита15.07.2019 / 15:38 - Citybuild.bg

Новата пожароустойчива завеса FlexFire пести място и създава допълнителна сигурност.

 

Hörmann разширява своето портфолио от продукти за противопожарна защита с текстилната пожароустойчива завеса FlexFire от текстил от стъклени влакна, която е подходяща най-вече за обекти с ограничено място над или встрани от отвора. Завесата съответства на клас на пожароустойчивост E 120.


Портфолиото на компания Hörmann от продукти за противопожарна защита е голямо. То включва врати от стомана и благородна стомана, елементи от стоманена или алуминиева тръбна рамка, изцяло остъклени системни стени и пожароустойчиви плъзгащи се врати.

От юли 2019 г.Hörmann ще допълни този асортимент с текстилните пожароустойчиви завеси за големи отвори и специално за монтажни ситуации, при които нито над отвора, нито встрани от него е налице достатъчно площ за паркиране, каквато би била необходима например за плъзгаща се врата. FlexFire е името на текстилната пожароустойчива завеса с дебелина само 0,5 милиметра, която е особено подходяща за хотели, обществени сгради, офиси или търговски центрове. Тя ще се предлага с клас на пожароустойчивост до E120. За незабележимото странично направляване на текстилния продукт за противопожарна защита се грижат изключително тънки направляващи релси.

 

Hörmann разширява асортимента от продукти за противопожарна защита с новата пожароустойчива завеса FlexFire. В случай на пожар това ще позволи големи отвори да бъдат затворени само за няколко секунди и по този начин практически да се предотврати разпространението на огъня. 

 

FlexFire работи с помощта на фиксатор съгласно EN 14637. Оптични прекъсвачи за дим контролират областта на отвора и се грижат за надеждното затваряне на завесата при засичане на дим. Също така в управлението има възможност за свързване към пожароизвестителна централа на потребителя.

Текстилното платно се предлага с размери до 5 x 5 метра и е изработено от текстил от стъклени влакна, усилен с тел V4A. В отделни случаи са възможни и по-големи размери след одобрение. В случай на пожар пожароустойчивата завеса се спуска със скорост от 4 секунди на метър.

За FlexFire е налице декларация за екологичност на продукта (EPD) съгласно ISO 14025, издадена от Института за прозоречна техника (ift) в Розенхайм. Следователно пожароустойчивата завеса е годна за приложение в особено екологични сгради със съответната сертификация.

 

FlexFire се предлага с клас на пожароустойчивост до E120. Текстилната пожароустойчива завеса е подходяща преди всичко за отделяне на големи зони с възникнал пожар в обществени сгради, хотели или търговски центрове.

 

 

 

 
още от Новини

още от Баш майстор