СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
"Самолета _Място" е най-новата младежка зона в Силистра
 Facebook

"Самолета _Място" е най-новата младежка зона в Силистра10.08.2018 / 15:27 - CityBuild.bg

Гражданската инициативата за (пре)създаване бе реализирана за три месеца.

 

Тя премина през няколко етапа: запознаване на местната общественост с проекта и набиране на предложения; обобщаване на събраните идеи и изготвяне на окончателната визия за пространството; провеждане на публична дискусия с всички заинтересовани страни; същинско преобразяване на пространството и превръщането му в атрактивна младежка зона на открито. Всички дейности бяха извършени с доброволен труд и с подкрепата на различни партньори, фирми и институции от Силистра. Привлечените доброволци за десет дни превърнаха неугледният терен в любимо _Място за занимания и отдих.

 

 

Проектът "Самолета _Място" е реализиран от Младежка банка Силистра в партньорство с: Община Силистра като собственик на терена и самата машина; специално създадена неформална гражданска група от активни жители на квартал "Самолета"; център за музика и изкуство Мегатон и представители на частния бизнес. Финансиращите организации са националната неправителствена организация BG Бъди активен и Coca-Cola Foundation.

 

Проектът "_The Spot/_Място" предоставя възможност на територията на 10 населени места в България да бъде изградено социално пространство, което да е привлекателно за младите хора. Активното въвличане на младежите в създаването на подобни пространства чрез процеса на Placemaking, дава възможност за изява на техните таланти, способности и силни страни и предоставя алтернатива на различните пороци, по които се увличат. Участието на гражданите, от своя страна, осигурява устойчивост и отговорност за неговото опазване и поддръжка.

 

*Поради проблеми с крилото на самолета пространството ще бъде временно заключено. С цел да не се допуснат инциденти, Община Силистра ще предприеме мерки по укрепването на крилото, а дотогава игрите на открито в района се забраняват.

 

 
още от Новини

още от Любопитно