СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Сградата на НАП в Бургас става енергийноефективна
 Facebook

Сградата на НАП в Бургас става енергийноефективна23.10.2020 / 10:27 - CityBuild.bg

Тя ще претърпи мащабна реконструкция, която ще подобри нейната функционалност.

 

 

С въвеждането на мерките за енергийна ефективност ще бъдат постигнати няколко важни резултата. След обновяването енергийният клас на сградата ще се повиши от D на B.  Прогнозите са разходите за електроенергия да бъдат намалени с 665 872 kWh за година, което е близо 44 % в сравнение с потреблението към настоящия момент. 

 

Ремонтните дейности предвиждат цялостна подмяна на окачената фасада на сградата и пълна рехабилитация на покрива. Осветлението също ще бъде подновено с нови енергоспестяващи лампи. Системите за отопление, охлаждане и вентилация също ще се реновирани. За повишаването на енергийната ефективност е предвидено инсталиране на система за намаляване потреблението на ток, включително и чрез фотоволтаични панели за собствени нужди. 

 

Наред с подобряването на енергийната ефективност в сградата, в проекта за нейната реконструкция е предвидено тя да бъде с по-високо ниво на сигурност и достъпност.  Това включва изграждането на нови съоръжения за по-лесното и удобно придвижване на хора с увреждания до административните части. На външната страна на сградата ще бъде изградено второ, аварийно стълбище, което ще позволява безопасна евакуация при пожар. 

 

Проектът за реконструкцията на сградата на ТД на НАП се финансира по ОП "Региони в растеж" и се реализира с подкрепата на Община Бургас.

 

 
още от Новини

още от Страната