СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Сградата на "Социално подпомагане“ в Горна Оряховица е обновена
 Facebook

Сградата на "Социално подпомагане“ в Горна Оряховица е обновена11.02.2019 / 16:45 - CityBuild.bg

Потреблението на ток е намалено с 312 700 кв/ч годишно, а вредните емисии на парникови газове - със 79,12 тона въглероден диоксид.

 

Сградата е строена преди 1950 година и до този момент са правени само частични ремонти, като най-големият от тях е бил през 2013 година. По проекта са обновени основната сграда и пристройки - работилница, три гаража, архив. Направена е външна изолация на стените, а на плоските покриви е поставена топлоизолация и двойна хидроизолация. Таванската плоча на основната сграда е топлоизолирана. Подменени са всички дървени прозорци с нова ПВЦ дограма, както и всички външни метални и дървени врати

 

 

Монтирани са стоманени двупанелни радиатори и е изградена нова тръбна мрежа, а топлоподаването в помещенията е с автоматично регулиране. Монтиран е отоплителен котел с възможност за работа на природен газ. Подменени са и старите лампи с нови LED осветителни тела. Изградена е пожароизвестителна инсталация, аварийно и евакуационно осветление, както и мълниезащитна инсталация на сградата.

 

 

За хората в неравностойно положение са изградени рампи на входовете, а за преодоляване нивата на стълбището са монтирани платформи за придвижване с инвалидни колички.

 

 

Санитарните помещения са преустроени за хора с увреждания.

 

 

Извършен е и ремонт на покрива на южното крило, отводнителната система и са възстановени бетоновите настилки около сградата.

 

 

Сградата се обитава 5 дни в седмицата от над 40 служители. В южното крило за безвъзмездно ползване са предоставени помещения на Клуб на пенсионера „Елена Грънчарова" и на Териториалната организация на слепите, за които средствата за ремонт са осигурени от Община Горна Оряховица.

 

 

Общата стойност на проекта, по който бе извършена енергийната ефективност на сградата, е 804 172 лв. Безвъзмездната финансова помощ, отпусната по ОП „Региони в растеж" 2014-2020 г., възлиза на 735 420 лв., от които: 85% е съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз, а останалите 15% са от Националния бюджет. За успешната реализация на проекта има и допълнително съфинансиране от Община Горна Оряховица в размер на 68 752 лв.

 

 
още от Новини

още от Страната