СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Шведско предприятие иска да купи трети терен в община Перник
 Facebook

Шведско предприятие иска да купи трети терен в община Перник20.03.2019 / 15:25 - CityBuild.bg

Според кметството районът става все по-атрактивен за инвестиции в Югозападна България.

 

Едно от доказателствата за това е шведското предприятие „Trelleborg“, което е на територията на общината и в него работят над 150 перничани. Фирмата произвежда силиконови изделия в широкия спектър, миналата година купи още един терен, на който в момента се строи, а сега имат интерес за закупуването на трети терен, който също е общински. Това коментира зам.-кметът на Община Перник Денислав Захариев.

 

Перник се намира на два европейски транспортни коридора и е на 20 минути от столицата. „Другото предимство е, че магистралата към Гърция е почти готова, което прави много лесна връзката със Солун и пристанището, а оттам и с целия свят“, подчерта Захариев.

 

В последните няколко години инвестиционният интерес към имотния пазар също се съживява. „Имотите в Перник в сравнение с тези в София са с доста по-ниски цени, което привлича инвеститори. Всеки ден правим срещи със собственици на фирми от различни браншове. Освен големи хранителни вериги, към Перник проявяват интерес и промишлени предприятия, което съвсем скоро ще се види, сподели зам.-кметът.

 

Друг много важен фактор е, че местният бизнес в Перник започва ударно да разширява своята дейност, като закупува допълнителни парцели. По думите на Захариев за положителната тенденция за инвестиране оказва и добрата работа на общинската администрация, която оказва пълно съдействие на желаещите да разширяват бизнеса си. „Не правим спънки, а развиваме техните идеи и ги подкрепяме, което е в огромна полза за града и разкриването на нови работни места за перничани“, посочи Денислав Захариев.

 

 
още от Новини

още от Страната