СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
В Сливен ремонтират сграда, където ще се помещава център за незрящи
 Facebook

В Сливен ремонтират сграда, където ще се помещава център за незрящи17.07.2017 / 17:20 - citybuild.bg

Това е сградата на бившия Младежки дом в квaртал „Република”.

 

Сградата е едноетажна, с площ от 249 кв. м и към момента е в много окаяно състояние. Съществуващите помещения са с отвори и без врати. Няма външна дограма по врати и прозорци. Компрометирани са тотално покривните настилки - с поникнала трева и бурени. Налични са повсеместни течове, което налага покривните настилки да се демонтират до плочата и да се изпълни нова покривна конструкция.

 

 

Сградата се ремонтира в изпълнение на проект „Основен ремонт на Център за социална рехабилитация и интеграция за незрящи”, финансиран от бюджета на Министерството на труда и социалната политика по проект „Красива България”. След проведена обществена поръчка по реда на Закона за обществените поръчки, е избрана фирма-изпълнител. Стойността на договора за строително-монтажните работи е 150 941 лв. с ДДС.

 

Предвидени са разваляне на тухлена зидария, демонтаж на метална дограма, разваляне на настилка от теракотни плочи, дървена покривна конструкция, доставка и полагане на пароизолация и топлоизолация от каменна вата за покрив и армирана бетонова настилка. Ще се извърши доставка и полагане на хидроизолация и топлоизолация по подове, гипсова шпакловка по стени и тавани, латекс по стени и тавани, доставка и монтаж на вътрешна алуминиева дограма, доставка и монтаж на външна PVC дограма, ремонт на баня и тоалетни, поставяне на климатици и др.

 

След приключване на проекта, ползвателите на Центъра за незрящи ще разполагат с кабинет по готварство и полезни умения, кабинет по зрителна рехабилитация, кабинет по арт терапия, многофункционална зала, помещения за фитнес и масаж – за двигателна рехабилитация. Всички социални услуги, предлагани от Центъра, ще бъдат изнесени в ремонтираната сграда, а сега действащото помещение от 47.67 кв. м. ще се използва за административно обслужване на потребителите.

 

Сградата на бившия Младежки дом е предоставена на Община Сливен от Областна администрация за нуждите на центъра за незрящи.

 

 
още от Новини

още от Страната