СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Служители на MetLife доброволстват с Habitat for Humanity България
 Facebook

Служители на MetLife доброволстват с Habitat for Humanity България14.06.2018 / 17:27 - Citybuild.bg

Те поставиха декоративни настилки, изградиха тревни площи и засадиха цветна растителност, предоставени от "Земелрок Щайн+Дизайн".

 

MetLife продължава регионалното си партньорство с Habitat for Humanity България в Европа, Близкия изток и Африка, като отбеляза с проекти в целия регион - Седмицата на общественополезните дейности.

 

Партньорството, което е финансирано от филантропския клон на MetLife - Фондация MetLife, ангажира служители на компанията, собственици на жилища и членове от общността да работят заедно по проекти, свързани с жилищно строителство, ремонти на къщи и обновяване на общността на Habitat for Humanity в България, Египет, Англия, Унгария, Ирландия, Йордания, Ливан, Полша и Румъния. Фондация MetLife има дългогодишна традиция в подкрепата на инициативи, които ангажират доброволците на MetLife в дейности, подобряващи качеството на живот и увеличаващи възможностите в общностите, които обслужват.

 

 

По време на Седмицата на общественополезните дейности група от 17 доброволци, служители на MetLife България, се включиха активно в строителните дейности по социалния проект на Хабитат България „Изграждане на четири жилища в град Костинброд". Жилищата, всяко от които е с площ от 86 кв. м, са предназначени за млади семейства с непълнолетни деца и доказани жилищни нужди.

 

Тази година доброволците участваха в дейности, свързани с вертикалната планировка по проекта, включващи поставяне на декоративни настилки, изграждане на тревни площи и засаждане на цветна растителност. Партньор на проекта е компания "Земелрок Щайн+Дизайн" ЕООД, която предостави всички изделия, необходими за гладкото протичане на работния процес.

 

 

Хабитат България стартира своята дейност през 2001г. Организацията популяризира идеята за адекватните жилищни условия като основно човешко право и работи за активизиране на съзнанието на обществото в посока премахване на жилищната бедност. До момента Хабитат България е построила 12 нови жилища с помощта на над 400 доброволци от цял свят и е подкрепила повече от 5 000 партньорски семейства в 24 населени места в страната да ремонтират и подобрят жилищата си.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Баш майстор