СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Спортна зала "Аетос" в Градската градина в Айтос ще е готова преди Коледа
 Facebook

Спортна зала "Аетос" в Градската градина в Айтос ще е готова преди Коледа09.10.2019 / 11:27 - CityBuild.bg

До 15 октомври сградата трябва да получи акт 15 и да започне подготовката за акт 16.

 

В разширението е изградена зоната със зрителските места. Спортното съоржение е разширено и в северна посока, където е изградена нова зала за тренировки на Клуба по свободна борба, с нови съблекални и санитарни възли. Приключи работата по оформянето на съвременен архитектурен образ на залата, с прилаганите на мерки за енергийна ефективност и мрамор върху фасадите.

 

 

Изцяло обновени са помещенията за състезания и тренировки, административните, складовите, санитарните помещения, съблекалните и общите части. Ще има ново осветление и електронни табла. С преградни стени са обособени душ кабини, съблекални и специални помещения за домакини, гости и съдии. Стените в санитарните възли са покрити с фаянс до тавана. Всички подове тип дюшеме са подновявени с нови настилки. В голямата зала подовата настилка е немска, баскетболна, лицензирана от FIBA. Във фоайетата, сервизните помещения и стълбищата старите мозаечни плочи са подменени с гранитогрес, с висока степен против подхлъзване и износоустойчивост.

 

 

Подменени са вътрешната и външна електрически исталации и осветлението около сградата. Изградени са нови отоплителни, вентилационни и климатични инсталации, системи за отопление и охлаждане. Подменени са вратите, на прозорците са сложени  PVC стъклопакети. За топлинните потребности на сградата е изградена нова локална котелна инсталация.  Подменена е и ВиК инсталацията. Благоустроява се и дворът около сградата. Всички стари радиатори са подменени с алуминиеви. Залата вече има и нова общообменна вентилационна инсталация, ще бъдат монтирани и слънчеви колектори. С новозастроената зала за тренировки и разширението за зрителите, общата разгъната застроена площ на залата е 1199,86 кв. м.

 

 

Проектът за реновация на спортната зала е отпреди пет години. Оттогава Община Айтос кандидатства по донорски програми за финансиране. През м.г. проектът беше допълнен с разширенията, а през декември 2018 г. с Постановление на МС бяха осигурени средства за генералния ремонт. Тогава МС взе решение по бюджета на Община Айтос да бъдат отпуснати общо 2 070 000 лв - 1 450 000 лв за спортната зала и 620 000 лв за реконструкцията и рехабилитацията на улични настилки в с. Черна могила, с. Черноград, с. Тополица. Фирмата изпълнител е "МИДИЯ ИНФРАСТРУКТУРНО СТРОИТЕЛСТВО" ООД.

 

 
още от Новини

още от Страната