СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Стартира покана за проекти в „Капана" с фокус френска култура
 Facebook

Стартира покана за проекти в „Капана" с фокус френска култура03.08.2017 / 14:28 - citybuild.bg

Конкурсът е насочен към финансиране на събития и намеси в градска среда в пловдивския квартал.

 

Поканата е насочена към културни организации, куратори и артисти за финансиране на събития и намеси в градска среда в квартал Капана, които да се реализират в периода от ноември 2017 г. до май 2018 г. Фокусът на поканата е върху френската култура, като това включва както директно участие на френски артисти и партньори, така и свързване на идейно и концептуално ниво.

 

 

Възможностите за организиране на събития покриват пълния спектър от инсталации, скулптури, функционален и декоративен дизайн в градска среда до пърформанси, изложби, танц, театър, музика, литература, кино, градско градинарство и гастрономия на открито или закрито. Общият бюджет на поканата е 35 000 лв., като не се определя минимална или максимална субсидия за проект, за да се даде възможност на участниците да представят своите идеи и концепции възможно най-реалистично. Крайният срок за кандидатстване е 29 септември. Пълният тест на поканата, както и всички изискуеми документи и формуляри на български и английски език, може да изтеглите тук.

 

Отворената покана е четвърта поред, насочена към проекта „Капана – квартал на творческите индустрии“. Инициативата цели да поддържа и развива потенциала на квартал Капана като място за изследване, иновации и експеримент в областта на културните и творчески индустрии и културния мениджмънт. Проектът е част от клъстера „Градски мечти“ на платформата „Трансформиране” в програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019 и е посветен на дългосрочни и устойчиви намеси в градска среда, преосмисляне и промяна на изоставени и забравени пространства и префукнционализирането им за целите на културата.


Чрез серията от мерки, подпомагащи артистичните инициативи и предприемачество на територията на Капана, Фондация „Пловдив 2019” цели да го затвърди и развива като първия квартал на творческите индустрии в страната. Трите последователни фази на проекта, от 2014 година досега, дадоха възможност на творците и креативните им подходи да търсят и намират своето естествено място в квартала. Поредната стъпка цели развиването на още една страна от потенциала на квартала в измерението на европейската култура и вдъхновение и да привлече и нови творци и публики. Проектът е част от концепцията за квартал Капана като място за творчество и забавление - Kapana Creative Playground.

 

 
още от Новини

още от АРТ