СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Стартира учебната година в УАСГ
 Facebook

Стартира учебната година в УАСГ11.09.2018 / 10:11 - citybuild.bg

Специални гости на събитието бяха зам.- строителният министър Йовев и  шефът на АПИ Св. Глосов.

 

За 76-ти път започна академична година в Университета по архитектура, строителство и геодезия. На празника на най-старото Висше техническо училище в България присъстваха десетки представители на професионалните гилдии и строителния бизнес, които подчертаха огромната му роля като ковачница на кадри в развитието на строителния бранш и благоустройството.

 

Пред академичното ръководство и студентите зам.-министър Йовев отбеляза, че е горд възпитаник на висшето училище. „Не само традициите ни задължават да развиваме, усъвършенстваме и почитаме този университет, но и нашата професионална съвест. Дипломата и занаята ни задължават през целия ни жизнен и професионален път да помним и тачим учебното заведение", каза инж. Йовев. „Професията тук е трудна, но благородна и благодатна. Учете, уважаеми колеги, защото всеки трябва да е образец на знанията в очите на обществеността. Отговорността, която поемате като професионалисти от университета е огромна, независимо от каква позиция я упражнявате - проектанти, строители или надзорници.

 

Ректорът на УАСГ проф. д-р инж. Иван Марков подчерта, че интересът към професиите в университета не секва. „За мен е огромна радост да Ви поздравя с откриване новата учебна година. С особено вълнение започваме учебните занятия в храма на строителната наука. Гордеем се, че ние сме подготвили поколения архитекти и инженери, които са изградили страната, която виждаме в момента. Наши възпитаници през тези 76 години са оставили своя почерк и в редица държави по света."

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано