СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Стартираха поръчки за ремонт на 31,5 км от пътя между ГКПП „Калотина“ и Сливница
 Facebook

Стартираха поръчки за ремонт на 31,5 км от пътя между ГКПП „Калотина“ и Сливница13.09.2017 / 09:30 - citybuild.bg

Индикативната им стойност е 258,6 млн. лв.

 

Едната тръжна процедура е за „Модернизация на път І-8 Калотина - Софийски околовръстен път от км 1+000 до км 15+500 и етапна връзка". Това е участъкът след ГКПП „Калотина" до пътния възел при Драгоман. Общата му дължина е 14,5 км. Индикативната стойност на проекта е 141 667 715 лв. без ДДС. Част от средствата са осигурени от Механизма „Свързана Европа".

 

Предвидено е уширение на съществуващия път, а в отделни участъци ще бъдат подобрени геометричните му елементи за постигане на проектна скорост от 100 км/ч. Отсечката ще бъде с по две ленти за движение в посока и лента за аварийно спиране. При км 12+520 ще бъде изграден вход-изход от първокласния път към интермодален терминал Драгоман. Ще бъдат изградени 10 големи съоръжения, две от които са при пътните възли „Калотина" и „Драгоман".

 

Срокът за изпълнение на поръчката е 852 календарни дни.

 

Кандидатите могат да подават офертите си до 17,30 ч. на 13 ноември т. г.

 

Другата обществена поръчка е за „Изготвяне на технически проект и строителство на проект: Модернизация на път І-8 Калотина - п. в. „Храбърско" от км 15+500 до км 32+447,20 и етапни връзки". Това е участъкът между Драгоман и Сливница, с дължина 16,98 км. Индикативната му стойност е 117 млн. лв. без ДДС. Финансирането е от републиканския бюджет.

 

Ще бъде направено уширение на съществуващия път до габарит 27 м, с което двулентовият първокласен път ще стане четирилентов. В отделни участъци ще се подобрят геометричните му елементи с цел достигане на проектна скорост от 110 км/ч.

 

Срокът за изпълнение на поръчката е 910 календарни дни.

 

Кандидатите могат да подават офертите си до 17,30 ч. на 16 ноември т. г.

 

Път І-8 е част от основната трансевропейска транспортна мрежа. Трасето е част от направлението Лондон - Будапеща - Белград - София - Пловдив - Истанбул - Калкута, който е най-краткият път, свързващ Западна Европа с Близкия и Средния Изток. Участъкът ГКПП „Калотина" - София осигурява връзка към трансевропейски коридор „Ориент/Източно Средиземноморски".

 

Модернизацията на пътния участък ще подобри трансграничната връзка между България и Сърбия и завършеността на магистралната мрежа по направлението запад-изток на българска територия. С изграждането на отсечката ще се намали времето за пътуване и ще се осигурят удобни и безопасни условия за движение.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано