СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ще строят кучешки Бебешориум близо до София
 Facebook

Ще строят кучешки Бебешориум близо до София28.07.2017 / 12:30 - citybuild.bg

От Аnimal Rescue Sofia ще направят "Детска градина" за малките животни.

 

Организацията вече получи дарения за изграждането на Бебешориума. Една фирма ще поеме разноските по построяването му: за бетон, греди, покрив, вратички, а тръбите и каналите са дарени от друга фирма.

 

Бебешориумът представлява четири обособени, лесни за почистване и дезинфекция дворчета с къщички, където да могат да се отглеждат малките кученца пролет, лято и есен. В пространството те ще могат да живеят отделени от другите кучета, но на слънце и простор между втората и третата си ваксина. Така ще имат по-добър имунитет, няма да страдат от рахит и изкривявания, ще имат достатъчно стимули от околния свят, за да растат любопитни и дружелюбни. 

 

 

С помощта, изпратена от граждани, ще бъдат платени 4 тройни и 13 единични къщички от непромокаем шперплат. Тройните ще подслоняват малките кученца на Бебешориума, а единичните – кучетата, които не могат да живеят в голямата сграда.

 

 

Както знаете, смъртността и заболеваемостта сред малките в приютите е огромна и се изискват строги правила и обособени порстранства, за да не се стига до епидемии. Вероятно затова и приютът на Аnimal Rescue Sofia е единственият, който приема кутрета. Според периода това са между 30 и 60 нови кутрета всеки месец, като подготовката на всяко от тях изисква много време - всяко трябва да се ваксинира 3 пъти, да се обезпаразитява и храни със специална храна, но най-вече – да остане в изолация, докато минат всички ваксинации.

 

 

От Аnimal Rescue Sofia купуват Фермата преди 3 години във вид на стара кравеферма и я превръщат в приют, изграждат и оборудват ветеринарна клиника. Понастоящем цялата подготовка на бебетата се провежда в карантинните помещения - без слънце, без вентилация, в неголямо пространство, на плочки. И макар от клинична гледна точка това да е много важно (за предотвратяване на инфекциозни заболявания), то не се отразява добре на общото състояние на мъничетата.

 

Фермата

 

Ветеринарната клиника

 

Карантинните помещения

 

Бебешориумът ще бъде изграден в последното от дворчетата за разходки в приюта. 

 

 

Това няма да е първият Бебешориум на Аnimal Rescue Sofia – в стария приют, отново с дарение, е изградено идентично пространство за бебетата, където са отгледани повече от 1300 весели и здрави кутрета.

 

ТЕ ВИНАГИ ИМАТ НУЖДА ОТ ПОМОЩ:

 


За контакти: Аnimal Rescue Sofia

 

 
още от Новини

още от Любопитно