СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Строителни предприемачи са доволни от новото управление в р. "Младост"
 Facebook

Строителни предприемачи са доволни от новото управление в р. "Младост"11.07.2018 / 15:23 - CityBuild.bg

Те отчитат драстична промяна след назначаването на арх. Румен Русев за временно и.д. кмет.

 

Отвореното писмо от Националната асоциация на строителните предприемачи е изпратено до кмета Йорданка Фандъкова, до председателя на Столичен общински съвет Елен Герджиков, до ВрИД кмет на район „Младост" арх. Румен Русев и до главния архитект Направление „Архитектура и градоустройство" към СО Арх. Здравко Здравков.           

                                                                   

Обръщаме се към Вас от името на Националната асоциация на строителните предприемачи (НАСП) в България. Организация, която обединява водещите строително-инвестиционни компании, активни на територията на Столична община.  От своето създаване ние работим за постигане на най-добра среда за развитие на бранша чрез изграждане на доверие между заинтересованите страни.


Като структура, която представлява и защитава интересите на своите членове и на предприемаческия бизнес като цяло, и която полага усилия за укрепване, развитие и насърчаване на инвестиционното строителство в България, през последните години многократно сме алармирали обществеността за забавяне и необосновани случаи на мълчалив отказ от обслужване в администрацията на район „Младост".


В период от година и половина калкулирахме загуби като преките последствия за бизнеса на територията на общината, резултат от съществените забавяния и немотивираните откази за придвижване на документацията.


С настоящото писмо бихме искали да изкажем благодарността си към Вас за предприетите бързи и отговорни действия, които доведоха до качествено подобряване на административното обслужване в район „Младост".


От назначаването на арх. Румен Русев за временно изпълняващ длъжността кмет, отчитаме драстична промяна в управлението на екипа и неговата работа.


В резултат преписки, безпричинно задържани повече от година, бяха придвижени. Постигнатото е видимо за всички - както за нас строителните предприемачи, така и за жителите на квартала. В момента „Младост" е работеща община, а отношението към гражданите и бизнеса отговаря на добрите практики.


С оглед на наблюденията ни от преминалия период на неефективно функциониране на СО - район „Младост", можем за пореден път да заключим, че работата на местната администрация е ключова не само за бизнеса и гражданите, но и за дългосрочната перспектива за развитие на града.


Инвестиционните намерения на компаниите, членове на Националната асоциация на строителните предприемачи, отговарят както на търсенето на домакинствата, така и на мащабната програма на Столична община за развитие на града. В този смисъл активният и ефективен диалог, съвместната работа и защитата на обществените интереси без съзнателното създаване на пречки в работата на едната или другата страна, са ключови за доброто развитие на районите на столицата.


Надяваме се, че във всички администрации на територията на Столична Община ще продължава и занапред да се работи ефективно като се спазва единствено и само  върховенството на закона.

 

С уважение,

Управителен съвет на

Националната асоциация на строителните предприемачи

 

 
още от Новини

още от София